Märtha: Spent på City Code i dag!

Skrevet av Tom W. Johannessen,  28.04.2022
Artikkelbilde

City Code er klar for årsdebut på Øvrevoll. – Vi krysser både fingre og tær, sier prinsesse Märtha Louise til rikstoto.no på vegne av heiagjengen og andelslaget, Stall Fifty Shares.

Märtha (50) tar en snartur innom NorØvrevoll i dag, og vil selvsagt holde seg oppdatert på hvordan 4-årige City Code klarer seg i jakten på den tredje strake seieren.

Ingen taus prinsesse. Prinsessen er både frontfigur og lagspiller i et andelslag som nå er på vei ut av korona-dvalen. - Dette har vært veldig gøy å være med på. Og vi gleder oss til ny start, sier Märtha som ikke er i nærheten av å være en taus prinsesse. Hun karakteriserer seg selv som «veldig engasjert på sidelinjen». Konkurranseinstinktet er i god behold fra egen sprangrytterkarriere.

* – Det er alltid moro å være på et vinnende lag. Men det er også fint å være sammen med dyrene - stelle dem, bli kjent med dem, understreker hun med solid bakgrunn om temaet.

Ikke glemt gamle kunster. I øyeblikket er hun «hestemamma» for yngstedatteren Emma Tallulah Behn (13), som er blitt en meget lovende sprangrytter med gull i innendørs-NM i sin klasse etter feilfri ridning.
Mamma Märtha har imidlertid ikke glemt sine egne kunster. To rideturer er unnagjort denne uken etter en pause fra hesteryggen. – Jeg er støl, sier hun med et smil.

- Det er sjelden å se en hest med en sånn vinnervilje, sier trener Cathrine Erichsen om City Code som her knebler Prince Of Tides og Carlos Lopez i en tett finish i fjor høst. Elione Chaves er seiersjockey på dette bildet, i dag sitter Per-Anders Gråberg i salen. Foto: Hesteguiden.com

...men City Code er ikke støl. City Code er imidlertid ikke støl skal vi tro trener Cathrine Erichsen– Han har utviklet seg og trener veldig fint. Er nok min beste sjanse på Øvrevoll i dag, uttaler Cathrine, «The First Lady» i skandinavisk galoppsport. Hun kan se tilbake på 404 førsteplasser på Øvrevoll som trener. Seier nummer 400 var det fighteren City Code som sørget for.


Jubel for jubileum. Stall Fifty Shares, de er som navnet antyder mange i andelslaget, jublet sammen med Cathrine i vinnerpaddocken en oktoberdag i fjor. - At du skulle vinne dette løpet med City Code skal jeg aldri glemme, sa Märtha, først i en lang gratulantrekke.– Det kunne ikke blitt bedre med City Code som jubileumshest. Og Märtha er virkelig en «folkeprinsesse», sier Cathrine med blikket litt bakover i tid.

Erstatningshesten
City Code ble handlet inn på auksjon i England som en erstatter for en annen andelshest; Fifty Shares. Sistnevnte hadde ikke løpsbanen som sin favorittarena og er nå omskolert til ridehest med Horten som ny adresse. Det første andelslaget, Derbyhesten2020, gikk deretter videre med nytt navn og ny hest.

* Prinsesse Märtha Louise og makker Geir Kamsvåg i Hest360 var blant dem som ga galoppdrømmen en ny sjanse

Vant i den første starten. Og nyinnkjøpte City Code sviktet ikke fansen og sine mange eiere. Han vant i den første starten på Øvrevoll den 14. oktober 2020 og har holdt formen og løpslysten hele veien.En fin seier i Rosengårdlöpning på Jägersro er med på å pynte opp CV-en. Torsdag er det hjemmebanen som gjelder. City Code kommer som vanlig utvendig i sine lange kliv. Rekker han frem til den tredje strake?