Oche Dart og City Code imponerte

Skrevet av Birger Christensen,  28.04.2022
Artikkelbilde
Oche Dart ©hesteguiden.com

Det var ventet at maidenløpet i V5-2 skulle stå mellom Oche Dart og Honorah. Det gjorde de da også frem til oppløpet. Da viste Oche Dart hvor skapet skulle stå. Han var helt ok i fjor, men dette bar bud om en flott treårssesong.

- Han er litt sent utviklet, men nå viste han at dette kan bli en hyggelig hest. Er meldt i 2000 Guineas og Derby, så får vi se etter hvert hvilken distanse som er den optimale.

Han er også bedre på gress, så dette tror jeg kan bli interessant, mente Niels Petersen. Carlos Lopez hadde en behagelig reise til målstreken.

City Code ©hesteguiden.com

Også City Code var overbevisende. Cathrine Erichsen var litt reservert på forhånd, men det var ingen fare. Tet fra start til mål, og seieren ble sikker.

- Dette var imponerende, mente både Cathrine og Jacob Hveding Fretheim. Sistnevnte er ivrig koordinator for flere av andelene, og nå er 90-tallet ikke langt unna i formtall. Kanskje er det nettopp det som blir ny destinasjon.

- Nå tar vi sjansen på et stort sprintløp på Jägersro 22. mai. Det blir spennende, og vi gleder oss, var melodien etter seieren. Og City Code har vunnet på banen i Malmø tidligere. Per-Anders Gråberg red, og også han virket svært fornøyd med innsatsen

Perfect Illusion ©hesteguiden.com

Perfect Illusion var favoritt i V5-inledningen. Oppskriften ble tet fra start til mål, og seieren foran en bra History Hill i årsdebut var sikker. Muriel Silva Machado viste fin tempobedømmelse og gjorde også et fint inntrykk.

- Han bar mye vekt, men Perfect Illusion er sterk, og jeg hadde god tro på forhånd, sa trener Gina Mathisen.

- Han kan være litt uærlig og barnslig, men han fikk god hjelp underveis, og da gikk det bra, fortsatte treneren fra Andebu.

Gina var for øvrig ikke så langt unna å doble med Black Million. Tet fra start, men spurten til Cream klarte hun ikke å hamle opp med. Skreia foran Andebu altså, hyggelig at det kommer sterke innsatser fra provinsen.

Cream ©hesteguiden.com

- Dette var moro. Det ble en del andre- og tredjeplasser i fjor, men Cream klarte aldri å vinne. Nå gikk alt rett vei, også takket være et fint ritt av Muriel Silva Machado, sa trener Gunn Elisabeth Johansen. Dermed ble han dobbeltvinner, og vi tror at tilbudene fort kan bli flere utover sesongen.

- Nå får vi se om Tsupermand kan legge på til to, det hadde vært helt topp, sa Gunn Elisabeth. Bak de to fremste i løpet la vi merke til en sterk spurt av Greycious Girl til tredje. En "neste-gångare"?

Isidor Almqvist ©hesteguiden.com

Isidor Almqvist hadde Tobias Hellgren tro på før start. 1600 meter på Øvrevoll var gode betingelser, mente Tobias, og det stemte. Striden sto mot Quelle Elegance, og seieren ble knapp, men relativt sikker.

- Anna (Pilroth) red et veldig fint løp. Hun ventet så lenge som hun kunne, og det holdt akkurat. Dette var min trenerseier nummer 100, en liten milepæl, berettet Tobias. Og vi gratulerer.

Oliver ©hesteguiden.com

Oliver styrte alt på oppløpet i V4-finalen. Her gikk det litt vel fort fra start, og de som hadde brukt kruttet tidlig, fikk svi. Over mål var det nok rundt ti lengder ned til konkurrentene.

- Jeg følte at 1750 meter var litt langt. Han hadde aldri vunnet på distansen tidligere. Han er nok i skikkelig form, med andreplass forrige torsdag og seier nå, konkluderte Pål Jørgen Nordbye. Manuel Martinez red et fornuftig løp til klar seier.