Barn hjemme - og barn i stallen

Skrevet av Birger Christensen,  20.04.2022
Artikkelbilde
Tina Smith har vunnet 100 seire som jockey. Her med den foreløpig siste vinneren, Lisselan Prospect. Foto: Hesteguiden.com

- Jeg har tre egne barn på fem, syv og ti år. Dessuten regner jeg alle hestene på stallen for mine barn. Da blir det barn rundt meg det meste av døgnet. Men det er bare gøy.

TINA SMITH

Money Mission. En 2-åring på stallen kan det være grunn til å se litt ekstra på. Navnet er Money Mission (se bildet under) og ser virkelig flott ut. - Siden det ikke er toårsløp på en god stund på Øvrevoll, er det ikke noe poeng i å forsere ham alt for hardt. Planlegger å starte tre ganger. Ett vanlig toårsløp, deretter står Heatherwold og kriteriet på listen. Han er meldt både til det norske og svenske Derbyet til neste år, så her er det lov til å drømme.
- Jeg holdt på å dette av stolen da jeg fikk spørsmål om jeg ville ha Money Mission i trening. Selvsagt var svaret ja. 2. april, den lørdagen det var Oscarfest, kom han til stallen. Var og tok i mot ham og ble dermed forsinket til festen. Men det var det verdt!



* Jan Petter Sissener, Carl Erik Steen, Rolf Sæther og Christopher Husjord er kvartetten bak Stall Mission, og vi håper både Tina og nevnte kvartett får fine opplevelser med nyervervelsen.

Bartat også et nytt navn.
 Tina har flere nye firbente på stallen, og det er selvsagt spennende. På åpningsdagen er det Bartat som er det nye navnet. - Trolig min beste sjanse på årets første løpsdag. Har tre seire fra England. Har en veldig bra oppgave på 17. mai, en  kjempefin hoppe som jeg har tro på fremover. Av de øvrige er nok Honorah verdt å merke seg. Kommer ut på andre løpsdag og er en hest jeg har høye forventninger til. Til første løpsdag tror jeg det er litt for tidlig for Sir Benjamin, Trolig litt for god motstand for Norlando, mens Steely Queen kan ha en mulighet, beretter Tina. Steely Queen vant i fjor til 312 kroner for en satset tier, ønsker seg en myk gressbane. 
- IKC Fiction er vel nestoren på stallen. Når kommer han ut? 

- Han er meldt til neste torsdag. Er fortsatt veldig god på sitt beste, men gjør litt som han selv vil. 1100 meter dirt er livretten, og der er han å regne med fortsatt.  

Galoppfamile. Tina er født inn i galoppen med en aktiv bror, mamma og pappa. Dave Smith står fortsatt som trener og har tatt opp kampen med Tollef Langvad om å vinner oldermannsligaen. Da snakker vi om de firbente hvor Dave er trener for Cincinnatus og DJ's Dream, 13 og 11 år gamle. Bror Glenn var en meget dyktig hinderrytter, men skadene ble mange og til dels alvorlige. Nå hjelper han Tina med å ri ut i trening og gjør en god jobb. 

- Og årets første vinner fra din stall, Tina?

- Tror jeg sier Honorah. Kan vinne sitt løp om en uke.