Trippel ganger to for William!

Skrevet av Tom W. Johannessen,  14.04.2022
Artikkelbilde
William Buick og Native Trail var 3,5 lengder foran nummer to; Claymore på Newmarket onsdag. William har nå elleve seire de siste 14 dagene og 41 i seiersprosent. Foto: Godolphin

William Buick har byttet ut 40 Dubai-grader og sol med 15 vårgrader og litt mer overskyet i England. Han trives begge steder: Trippel på Newmarket både tirsdag og onsdag er klar tale. 

Topphest på topphest. Den klare talen forteller at Buick/Appleby/Godolphin-toget har begynt å rulle på engelske baner. Det, altså toget, kan bli vanskelig å stoppe i år. Topphestene er mange: Adayar, Hurricane Lane, Master of The Seas, Yibir, Native Trail, Og det er flere. De to førstnevnte var firer og treer i Prix De L'Arc i fjor. I år kan begge klatre høyere. Yibir, toer i Sheema Classic i Dubai, matches for USA-turné og er mer enn spennende med fantastiske avslutninger av løpene.

Fem av fem for Native Trail. Master of The Seas måtte tåle et bittert målfototap i 2000 Guineas på Newmarket i fjor.
Han vant Earl Of Sefton Stakes, et Gruppe 3-løp, på Newmarket tirsdag. Og han vant lett. Fortsettelse følger.
Men det meste handlet om Native Trail, nå 3 år med fire av fire som 2-åring.
Bl.a. overbevisende Gruppe 1-seire i Vincent O'Brien National Stakes på The Curragh - og Dewhurst Stakes (Gruppe 3) på Newmarket. Onsdag; i første start som 3-åring, la han på til fem av fem.
Craven Stakes ble et lett bytte for hesten som var årets 2-åring i Europa i 2021.

Oppvarming til Guineas. Løpet var oppvarming til 2000 Guineas 30. april. Den helgen starter ellers champion-kampen i England, William Buick er klar favoritt til å ta rytterchampionatet han mangler.
- Jeg går all-in, har han gjentatt mange ganger til ovrevoll.no.
Tilbake til Native Trail: Han vant som ventet lett onsdag på en distanse som var ny; one mile.
"Everything you ask, he answers the call", sa William på originalspråket i etterkant av løpet på hesten som blir en klar Guineas-favoritt foran også ubeseirede Coroebus (tre av tre, første seier 13. august i fjor, alle med William Buick) fra samme stall. Ikke noe er offisielt klart, men William kommer til å sitte på Native Trail, James Doyle rir Coroebus i 2000 Guineas. Noe annet er usannsynlig.

William svarer. Står Native Trail Derby-distansen? Er han med andre ord en hest å regne med på Epsom i juni?
Flere eksperter spekulerer, men William Buick svarer dette til ovrevoll.no onsdag kveld:
- Han står ikke 2400 meter. Max er kanskje 2000, men for øyeblikket er han en miler.