"Øvrevoll er den beste banen i Skandinavia"

Skrevet av Tom W. Johannessen,  10.04.2022
Artikkelbilde
PARHESTER: Tobias Hellgren og Anna Pilroth utgjør et sterkt team. 22 hester står i år på stallen i Skara. Foto: Svensk Galopp

Det er ikke feil å kalle Tobias Hellgren (31) Norges-venn. Fra Skara i Västergötland 36 mil fra Oslo har han alltid et blikk mot vest: - Øvrevoll er den beste banen i Skandinavia, sier "Tobbe".  

Han summerer opp rosen til Norges eneste galoppbane: - Både dirt- og gressbanen er fin. Og folkene er alltid trivelige! 31-åringen har, som vanlig, både humør og energi på topp. Han og stallen er veldig klare for å passere de 100 trenerseirene som ikke ble passert i fjor. Det stoppet på 98 med en seiersprosent på 16.
- Fem innstilte løpsdager, det forsvant noe der, sier han og blar fort om til 2022 igjen.

TOBIAS HELLGREN 

Par i hjerter - og parhester. Tobias Hellgren og Anna Pilroth, som fyller 31 søndag 10. april, er par i hjerter - og stort sett par i det meste. - Vi er vel enige om de store sakene. Ser ting på samme måten. Hvis vi bråker litt, er det om de små sakene, men det er egentlig ikke mye å snakke om. Nå forbedrer vi alt. Tak over skrittmaskinen, ny longeringsvolte. Hvor mye vi jobber og hvor lite som blir igjen til fritid? La meg si det sånn: Det er jobb alle dager "i veckan" og alle timene når det er lyst! 

Større bredde i år. Det står i år 22 hester på stallen i Skara. Alle kan vinne løp tror treneren som mener at "forutsetningene er der for at dette skal bli den beste sesongen". Han mener, og understreker, at stallen nå har større bredde enn før. 

Her er en kortversjon om nøkkelhester i 2022:

* Quebello er blitt 5 år. Vant fem av åtte og ble to ganger nummer to i fjor. Seier i Michelets Minneløp på Øvrevoll 13. oktober (se bildet over fra Roger Svalsrød og Hesteguiden.com) med nesten seks lengder. Anna Pilroth så ut som hun satt på en vinner nesten hele veien. Opp til 88 i handicap. Gruppe 3-start i Hoppegarten 31. oktober, ble nummer seks av syv. Dårlig matching, mente treneren i etterkant. Quebello ga vekt til den tyske St. Leger-vinneren.
Quebello sikter nå mot Scandinavian Open og Oslo Cup.

* Quentino er en ustartet 4-åring fra Tyskland. Etter See The Moon og en datter av Quebellos mamma. En spennende hest å følge.

* Yes Now Forever er også en ustartet 4-åring, har vært én uke fra start to ganger. - Et talent med stor kapasitet og stjerneglans, sier Tobias som satser på en seier, deretter Black Type med Yes Now Forever.

* 2-åringene, det er fem av dem, ser fine ut ifølge "Tobbe". Han nevner Willing And Able og svenskfødte Fort Dodge.

* 3-årige Utopia er en mulig St. Leger-hest. Tiger King, 3 år, skal også starte på lengre distanser.

* Hellgren-stallen tok 25 seire i 2021. 11 av dem på Øvrevoll der Tobias Hellgren var femmer på trenerstatistikken. Anna Pilroth ble nummer fem av jockeyene på Øvrevoll med 12 førsteplasser. Hun var nummer 10 i Sverige med 20 i seiersprosent, nestbest på prosent i Topp-ti etter Jacob Johansen. Anna ble rytterchampion på Göteborg med 8 seire og 33 i seiersprosent. Hun har nå vunnet 274 løp i karrieren på flatt og hinder. Tobias har 33 seire i sin tidligere jockeykarriere, 26 av dem i hinderløp.

 

Fire på Bro Park søndag. Tobias Hellgren starter fire på Bro når den svenske galoppen årsdebuterer søndag. Han er forbilledlig på info og snakker ofte om hestenes "spilleverdi". Man skal alltid lytte til "Tobbe".
- Jeg tror vi kan vinne med Houston Heat (V64-3) og Dragonfly (V64-6) på Bro søndag. Houston Heat skal ikke ha rask bane, men det tror jeg ikke det blir. Våre hester burde være klare og ligger lengre framme enn de har gjort før. Jeg er ikke sikker på om Bro-hestene gjør det. Da skal vi ha en fordel, uttaler en offensiv Tobias til ovrevoll.no 

- Hva med Øvrevoll og den første løpsdagen 21. april. Vinnere?
- Vi kommer med to eller tre. Både Cianti og Ede's Garrinchi kan vinne. Chianti kom hit i februar. Er sent utviklet og har lavt formtall. Ede's Garrinchi satt litt fast i løpet som ble vunnet av Gimme Love på Øvrevolls avslutningsdag i fjor. Jeg mener dette skal være to gode sjanser.