Løshester? Nei, Tollef har full kontroll

Skrevet av Birger Christensen,  07.04.2022
Moonflash i vinnerpaddocken: Fanny Olsson er jockey, Tollef Langvad er stolt trener. Foto: Hesteguiden.com

For fem-seks år siden kom jeg kjørende i Ruglandveien like ved Øvrevoll. Plutselig dukket det opp to galopphester på vei mot bilen, og i noen sekunder trodde jeg at det var to løshester.

Så dukket det opp en kar mellom hestene med godt tak og full kontroll. Det var første møte med Tollef Langvad og hans måte å trene hestene på, og nå blir jeg ikke bekymret når jeg ser to hester i lett jogg.

TOLLEF LANGVAD

"Unghester" på ni. - Det er fin trening for hestene, samtidig som jeg får god trim selv, beretter Tollef. Faktisk har det lagt grunnlaget for at han løp en halvmaraton på 1 time og 18 minutter. En riktig bra tid, bare prøv selv.Tollef har ikke så stor stall lenger. Kun tre hester på listen. - Har to "unghester" på ni, Punktum Finale og Moonflash, Mina's Tirith er blitt 12 og har aldri vunnet. Men i fjor var det ikke så langt unna, og kanskje kan det lykkes? Moonflash er for øvrig hesten jeg vant mitt siste ritt på høsten 2017. Det ble seier, og jeg tenkte at det var greit å avslutte på topp.

JOBBEN ER GJORT: Tollef Langvad vinner sitt 123. og siste løp på ryggen av Moonflash. Tet fra start til mål og flott tempobedømming. Datoen var 26. oktober, året var 2017.

Solid jockeykarriere.
 Tollef har for øvrig en solid karriere som jockey bak seg. I 1986 vant han hele 36 løp, og i 1984 vant han to klassiske oppgjør. Lots of Skill tok seg av både 1000 Guineas og Oaks. Hun var eid av hans mor.

* På spørsmålet om hvilken av hestene som tar årets første seier, svarer han Punktum Finale.
- Står med formtall 48 og har hatt 74 på sitt beste. Så det kan jo være litt å gå på.