Et godt vorspiel

18.08.2022
Artikkelbilde
Buckybelle

Torsdagens løp gikk på sandbanen, og kvelden bød på en lett blanding av favoritter og outsidere. Nå gleder vi oss stort til søndag. Da blir det Derbyfest på Øvrevoll!

Buckeybelle (Stall Gammel Dansk) tok en enkel seier i maidenløpet som innledet kvelden. For Elione Chaves leverte den norskoppdrettede hoppen en kruttsterk spurt, og det så lovende ut med tanke på fremtiden. -Stall Gammel Dansk er en gjeng fine eiere, og det var fortjent at hun vant i kveld. Hun har kapasitet til å løfte seg ytterligere i tiden fremover. Enkelte av hestene på stallen har prestert under pari i det siste, og jeg mistenker at vi har vært rammet av noe rusk på stallen. Derfor var dette ekstra betryggende å se før søndag, sa trener Cathrine Erichsen.

Bilder tatt av Anders Kongsrud, Hesteguiden.com

 

Lynghonning

Lynghonning (S.C.E.A Haras De Miel) gikk rett til front og holdt skansen lett helt hjem i amatørløpet. Lovende Mie Blichfeldt tok dermed karrierens tredje seier på fem ritt totalt. En imponerende statistikk. -Nesten alt jeg har lært, har jeg lært av Hallvard Soma. Det er utrolig gøy å får ri Lynghonning og jeg er glad for denne seieren, uttalte rytter Mie Blichfeldt. -Både hest og rytter gjorde en fin innsats. Det går bra for stallen om dagen, og nå ser vi frem mot søndagens Derbydag, fortalte trener Hallvard Soma.

 

 

Airtrix ©hesteguiden.com

Airtrix (Stall 68) gjorde en tapper innsats i V65-2 og vant som en overraskelse foran godt avsluttende Prince Field. Elione Chaves tok dermed kveldens andre seier. -Denne hesten ble kjøpt inn for at jeg skulle ha en hest å ri i løp. Jeg må vel innrømmet at han var kraftig rytterforsterket i dag, og Elione gjorde en kjempejobb. Det gir meg veldig mye glede å være en del av stallen til Cathrine Erichsen o miljøet på Øvrevoll, sa en engasjert eier Finn Kristiansen. -Jeg hadde litt tro på en god plassering med han i kveld og Elione er en av de aller beste. Nå er vi fornøyde, smilte trener Erichsen etter kveldens andre seier.

 

 

Dragonfly ©hesteguiden.com

Dragonfly (Stalltrollet) lå i baktroppen og Anna Pilroth satt inn støtet ved inngangen til oppløpet. Spurten av beste merke, og seieren ble mer enn sikker. -Hun har fin kapasitet, og jeg er ikke overrasket over at hun gikk helt til topps i kveld. Nå blir det ekstremt spennende på søndag. I mine øyne fortjener Fort Dodge å være favoritt i Skandinavisk Mesterskap for toåringer, og jeg er veldig spent på Quebello i Marit Sveaas Minneløp. En eventuell seier der vil være et karrierehøydepunkt for meg, uttalte trener Tobias Hellgren.

 

 

Macho Maja ©hesteguiden.com

Macho Maja (Stall Magic og Gull) var omgangens mest markerte hest i V65. Og hun fulgte opp den overlegne seieren fra sin siste start med en ny vanntett triumf. Lærlingen Viktoria Aurora Hughes styrte løpet fra front. -Dette ble enkelt, og jeg tror det er mer å hente utover høsten. Nå har vi funnet ut av hva som passer henne best og da bør det være litt å gå på, sa trener Are Hyldmo.

 

 

Oche Dart ©hesteguiden.com

Oche Dart (Lucky7 og Stall Gullik) tok tidlig initiativet sammen med Carlos Lopez. Treåringen var spilt til favoritt og hadde ingen problemer med å innfri. -Vi har gått litt ned på distanse og det ser ut til å fungere bra. Jeg tror han kan bli en virkelig hyggelig sprinter. Nå får vi se om medeier Geir Gulliksen kan få en hyggelig opplevelse i Norsk Derby med Crack The Sky. Jeg gleder meg til søndag hvor stallen stiller med mange av våre topphester, sa trener Niels Petersen.

 

 

Penny Lane ©hesteguiden.com

Penny Lane (Grytåsa Ridcenter og Emilie Gustafsson) har hatt en forrykende sommer, og han tok en kontrollert seier foran Naasha i avslutningsløpet. Nå har femåringen fire seire og en annenplass på en drøy måned. -Det er helt utrolig. Det er en virkelig fin hest, og jeg vet ærlig talt ikke hvor langt han kan nå. Dette var gøy, avsluttet en svært tilfreds trener Marie Lustig.