Märtha på plass, heier på City Code i dag!

Skrevet av Norsk Rikstoto,  21.08.2022
Artikkelbilde
GØY PÅ ØVREVOLL: Märtha Louise, Cathrine Erichsen og Geir Kamsvåg i Hest360. Foto: Eirik Stenhaug

Märtha Louise er på plass under Derbysøndagen på Øvrevoll. Hun er spent på andelshesten City Code som skal kjempe om en førstepremie på 250 000 kroner i Listed-løpet Polar Cup.


* Etter flere år med pandemi kan Øvrevoll Galoppbane på Eiksmarka i Bærum endelig invitere til Norsk Derby med stor sport og topp stemning blant publikum.

– Det er av stor betydning både for Øvrevoll, travsporten og annen øvrig hestesport at vi nå kan møtes på arenaene igjen. Jeg gleder meg til å være på plass igjen. Folkefesten, stemningen og ikke minst at City Code skal starte, ser jeg frem til, sier Märtha Louise til Rikstoto.no med få timer til løpene.

City Code i outsiderrolle
Märtha Louise er selv én av 50 eiere av 3 City Code (V64-2), trent av Cathrine Erichsen og ridd av brasilianeren Muriel Silva Machado. – City Code møter gode hester, men får han en bra start, har dagen og er der fremme på oppløpet, da er han uslåelig de siste 100 meterne – håper jeg, sier en håpefull Märtha, vel vitende om at andelslaget må ta rollen som outsidere bak den klare favoritten Duca Di Como i Giant Sandman Polar Cup.

– Det å få starte her på Derbydagen er ekstra stort for alle oss eiere. Det er veldig hyggelig å eie hest sammen med andre og å bli kjent med nye folk, legger hun til.Märha er selv aktiv på hesteryggen når anledningen byr seg, men med datter Emma som aktiv rytter blir det mye tid som en del av «støtteapparatet», som hun sier.

Hva så med Norsk Derby?
Som en del av Hest360 har Märtha Louise og kompanjong Geir Kamsvåg et bra samarbeid med Øvrevoll, og hun legger ikke skjul på at de heier litt ekstra på ambassadøren deres Willa Synøve Marcussen Schou som skulle ha ridd sitt første ritt i Norsk Derby, men hesten hennes Comandor ble strøket lørdag. 

Dog skal 28-åringen fra Larvik og Stavern, som jobber hos championtrener Niels Petersen, ri i fire øvrige løp søndag.

* City Code ble nummmer fire i Polar Cup som ble vunnet av Could Be King og Carlos Lopez.