William etter nr. 200: "Det føltes veldig bra!"

Skrevet av Tom W. Johannessen,  29.12.2022
Artikkelbilde
FAKSIMILE: Racing Post etter William Buicks britiske seier nummer 200 i 2022.

Så satt den der! Seier nummer 200 i 2022 på britiske baner: William Buick vant torsdag det første løpet på Southwell med favoritten Zealot. – Det føltes veldig bra, sier William til ovrevoll.no 

En treg start var ikke nok til å stoppe Zealot og William, førstnevnte tok sin tredje strake og William kunne juble for et nytt høydepunkt i det han selv omtaler «som en utrolig sesong fra start til slutt».
Nå rir han fem på Lingfield nyttårsaften før «et par rolige dager».
Avreisen til Dubai er 3. januar. Jane, Thomas David og Oscar er også klare for en vinter i Dubai.

«Jane har vært enestående»
- Jeg har hatt utrolig mye støtte fra mange hold. Men Jane, hun har vært helt enestående, oppsummerer William etter en sesong der det meste har gått hans vei fra kalenderen bladde om til 1. januar 2022. Men flytsonen dukker som kjent ikke opp av seg selv. 

«Vi har fulgt planen»
- Det har vært hardt arbeid, og vi la en plan. Og vi har fulgt planen. Det har vært mye reising: Dubai, Frankrike, Tyskland, England, USA, Canada, Australia, Hong Kong. Og alle banene i England. Men man blir vant til det, reisingen har vært en del av livet mitt i mange år nå, sier William til ovrevoll.no.
Han er naturlig nok glad for at han gikk for målet han nådde torsdag, seier nummer 200.
- Det er vel drøye fem uker siden. Jeg hadde 169 vinnere og spurte agenten min, Tony Hind, om vi skulle "try for it". «Det er vanskelig, men mulig”, svarte han. Det har vært Hong Kong-tur og tre avlyste løpsdager i denne perioden, men det var foten på gassen. Og nå er jeg her med 200 vinnere. Og, ja, jeg er veldig glad!    

* Mick, ikke Charlie, Appleby trener Zealot som var favoritt og vant med hals til annenhesten. William ble ellers nummer seks på ryggen av Heretic i det som var hans andre og siste ritt på Southwell Racecourse torsdag. 

Går for nytt championat
- Det blir en spennende sesong; vi har Modern Games og Rebel’s Romance. Blant annet. Og jeg gleder meg til å se 2-åringene som blir 3, uttaler årets suverene jockey-ener i England.
Den attraktive posisjonen satser han på å beholde  også i 2023: - Det er planen, ja!

SISTE: William Buick vant ett løp, med Vision Of Hope for George Boughey, nyttårsaften og stoppet dermed på 201 vinnere i 2022.