Cathrine: - Han kommer til å spinne avgårde!

Skrevet av Tom W. Johannessen,  27.01.2022
Artikkelbilde
KAMPKLARE: Duca Di Como og Cathrine Erichsen er kampklare. Fredag kl. 17.55 smeller det på Meydan i Dubai. – Han er pigg og trives, sier Cathrine om sin stjernehest.

I bakgrunnen rager Burj Khalifa 828 meter mot Dubai-himmelen. Foran; Øvrevoll-trener Cathrine Erichsen og Duca Di Como. Fredag kl.17.55 er det alvor. «Duca» skal vise seg utenfor Skandinavia.

- Han kommer til å spinne avgårde. Men det må ikke bli for mye slåssing. Ikke helt ukontrollert, sier Cathrine og ser inn i løpet, Downtown Dubai Cup over 1400 meter på dirt. Førstepremien på Meydan er 420.000 kroner, Elione Chaves sitter som vanlig i salen.

STJERNEHESTEN Duca Di Como har vært Øvrevolls svar på verdens høyest rankede hest i fjor, USAs frontrunnerkonge Knicks Go - selv om tre tap på Jägersro i 2021 ga noen riper i lakken. De kan bli borte nå.
Han rapporteres «pigg og på gang»:
- Men det har ikke vært mer enn tiden og veien. Seks uker. Vi kunne hatt litt bedre tid på oss, det er jo en annen klasse han møter her. Men han fløy veldig fort i siste jobben og trives for øvrig godt på underlaget, både dirt og gress. Vi får bare se – og komme i gang. Han har mange muligheter videre, sier Cathrine til ovrevoll.no

- Og hvis han skulle vinne?
- Da blir jeg litt sjokkert. Jeg ligger egentlig litt hyggelig lavt og ydmykt.

- Han kan bli favoritt…
- Det er helt forferdelig. Jeg liker meg best i angrep, parerer Cathrine som oppsummerer dagene i Dubai og på Meydan: – Kjempespennende. Kjempestort! Et fantastisk anlegg!
Cathrine er debutant-trener på banen som er verdensgaloppen sentrum akkurat nå.
15 norske hester tilbringer vinteren i Dubai. De har skandinavisk selskap av elleve svenske og to
danske galoppører.

Cathrine, Nina og Susanne
Øvrevoll-treneren er «The Leading Lady» på trenersiden i Skandinavia. Nå er hun på et sted i verden der det er få andre leading ladies i hennes bransje. – Nina Lindberg Lensvik og Susanne Berneklint er her fra Sverige. Ellers har jeg ikke sett andre kvinnelige trenere her, sier Cathrine som feiret 52-årsdagen sin i Dubai onsdag. Gaven kan hun altså få fredag:
- Skulle Duca Di Como vinne, vil Cathrines seiershyl høres utenfor De arabiske emirater Lur ikke på det!

Toppranket i løpet
Hun har tidligere jublet i vinnerpaddocken på de engelske storbanene Doncaster og Ascot - med William Buick på Easy Road.
En Meydan-triumf vil være et nytt høydepunkt i karrieren.
7-åringen, som eies av Stall Como og kjendismegler Jan Petter Sissener, har vunnet 17 av 27 starter i Skandinavia og løpt inn 4,5 millioner kroner. Han er toppranket i Dubai-løpet med 420.000 norske kroner i førstepremie.

En tøffing på alle måter
Hun har en annen liten bekymring på vegne av sin gråfargede stjernehest. Han fikk aldri meget i oppførsel og har vist seg å være en tøffing på alle måter: - Jeg har snakket med sjefen for Voldgiften her nede for å få noen lettelser, blant annet seint inn i paddock. Da blir det enklere å håndtere ham.
Hun er kampklar.
Det er også Duca Di Como.
Han har startnummer 1 i løp 6, et handicapløp, og starter fra boks 4. Et flott utgangspunkt på dirt.

MASTER BLOOM, som blåste tom sist, er også på plass fredag (3. løp) på en 2800 meter.
Han matches videre for Saudia Arabia (International Handicap) 25. februar. Suspicious Mind fra Nina Lindberg Lensvik ble firer sist.
– Han var bra, men lå på og ble trøtt. Løpet har han tatt fint. Det blir nok en fin prestasjon igjen. Men Dubai Future, som vant forrige gang, vinner nok igjen, sier P-A Gråberg til ovrevoll.no. Han er tilbake i Sverige, Dane O’Neill sitter på Suspicious Mind i Al Khail Trophy kl. 16.10.
Både Master Bloom (2018, Carlos Lopez) og Suspicious Mind (2016, P-A Gråberg, Niels Petersen er trener) er tidligere vinnere av Dansk Derby.

KING DAVID, Niels Petersen trener og Pat Cosgrave rir, starter i Zabeel Mile (7. løp kl. 18.30). Selskapet er tøft.
Dette er fredagens hovedløp (Gruppe 2) med nesten én million norske kroner til vinneren. Godolphin har vunnet løpet de tre siste årene og stiller sterkt igjen. William Buick sitter på Path Of Thunder. William har fem seire på Meydan så langt i 2022.

Se Anette Sommerseths intervju med Cathrine Erichsen her

Fredagens program