"Han var veldig nervøs og satt ut før løpet"

Skrevet av Tom W. Johannessen,  28.01.2022
Artikkelbilde
Duca Di Como (jockey Elione Chaves i rødt) i en for ham uvant posisjon: Skviset mellom hester som stadig trykker på. Sjetteplass ble fasiten. Foto: Skjermdump

Duca Di Como ble sjette i sin Dubai-debut, slått ti lengder av vinneren; Mubakker. - Han var veldig nervøs og satt ut før løpet, sa Cathrine Erichsen til ovrevoll.no etter Downtown Dubai Cup fredag.

"DUCA", som startet som favoritt i det skandinaviske V4-spillet, fikk aldri den fronten og det frie løpet han pleier å få. Løpet ble stressende, og Duca Di Como dalte etterhvert. Det ble tidlig klart at karrierens 18. seier ikke ville komme i den første starten i Dubai. Det er stadig syv år siden siste norske seier på banen der Dubais skyline rager mektig i bakgrunnen.

- HAN FÅR DE ANDRE på seg, de trøkker på'n, han fikk ikke en eneste "break". Stressende løp og et uheldig løpsopplegg. Men jeg kan ikke skylde på jockey Elione Chaves. Duca Di Como er heller ikke i 100 prosent form foreløpig. Nå starter vi om 14 dager igjen; da i et gressløp, sier Cathrine Erichsen.

- Er du veldig skuffet? 
- Nei, det er jeg ikke. Hadde han vært i topp orden, hadde jeg blitt skuffet. Han er ikke der ennå. "Duca" viser løpshode og kjemper bra, oppsummerer Cathrine som heller ikke var misfornøyd med Master Bloom som ble nummer åtte i V4-1: - Han var også litt uheldig, men fullfører fint.

KING DAVID, fra Niels Petersen, ble nummer syv i hovedløpet, Zabeel Mile - slått ti lengder av vinneren, Real World. Sistnevnte, trent av Saeed Bin Suroor og ridd av Daniel Tudhope, tok sin femte gress-seier av fem mulige. 

WILLIAM BUICK vant på Star Safari (glimrende ritt innvendig) og Man Of Promise og ble igjen beste jockey. Charlie Appleby tok tre trenerseire for Godolphin, mens Bahrain-hesten og favoritten Shahama vant UAE 1000 Guineas - lekende lett.