- Fin oppgave for Famous Riff

Skrevet av Birger Christensen,  04.07.2022
Artikkelbilde
Famous Riff

I onsdagens lunsjrunde har vi god tro på 7 Famous Riff i V5-2/V4-3. Vi fikk støtte av trener Are Hyldmo.

- Er enig i at dette er en fin oppgave. Sist tapte han ikke så mye fra start som han pleier, og avslutningen til tredje bak to bra hester, var fin. Synes ikke det er noen her som er like bra som Latour og History Hill i dette selskapet, antyder Are.

 

I en vanskelig V4-omgang tar vi derfor sjansen på å bruke Famous Riff. I de to V5-løpene etter at V4 er ferdig, ser det litt lettere ut. Derfor får vi råd til et par garderinger i tillegg til Famous Riff.

 

- Du har en duo i V4-1.Hva sier du om 4 Harrier Hawk og 9 Crossroad Blues?

 

- Harrier Hawk har, bortsett fra fargen, ikke mange likheter med min Derbyvinner Harrier fra 2001.  Pådro seg bronkitt etter løpet sist og måtte få en pause. Det er første gang på Øvrevolls gress, men hun er jo vant til gress fra England. Trener bra og vil gå mye frem, men hva det vil holde til, tør jeg ikke si noe om. Crossroad Blues var tenkt å starte på sanden torsdag, men det løpet ble det ikke noe av. Er blitt behandlet i kodene. Går bra på gress bare det ikke er for bløtt. Tror han kan trenge en start eller to.

 

- 6 My French Dream i V4-4 og V5-3 var bra i årsdebuten. Løpet sist er det bare å sette en strek over. Har slitt mye med ham, men han er bra når alt fungerer. 1600 meter er nok i korteste laget, men om han holder seg frisk, tror jeg det er lurt å passe litt på ham fremover.

 

1 Spirit of Camarron hadde jeg tenkt å starte med om en liten stund. Men så dukket denne oppgaven opp, og da starter vi, sa Are om sin nylig innkjøpte auksjonshest.

- Vi slår jo ikke Let's Go Crazy, som var toer i 2000 Guineas. Men jeg tror det er en god sjanse på andre, sier Are. Og der er vi helt enige i.

 

Årets første lunsjrunde er altså ikke så langt unna. Vil Willa Synøve Schou holde ledelsen mot Carlos Lopez? Og vil Carlos endelig ta sin seier nummer 500? Svaret på det siste spørsmålet tror vi er ja. Om ikke før, vinner han løp 6 med Let's Go Crazy.