Byr opp til dans

Skrevet av Norsk Rikstoto/Tom W. Johannessen,  23.07.2022
Artikkelbilde
Match Maker jakter ny storløpsseier i Stockholm søndag. Hesten som eies a Stall Skollerud Gård har vunnet syv av 18 løp. Foto: Svensk Galopp

King David blir trolig storfavoritt på Bro Park. Cathrine Erichsen jager revansje med Match Maker.

Det ligger 165 000 kroner i førstepremiepotten når to av Skandinavias beste galopphester 3 King David (V64-2) og 5 Match Maker (V64-2) møtes i Listed-løpet Swedish Open Mile søndag. Listed-løp er Skandinavias nest høyest nivå, bare et fåtall Gr 3-løp rager over. De to har allerede tilsammen løpt inn én million i år , og mer blir det søndag.

King David blir ganske sikkert favoritt etter å ha vunnet Stockholm Stora Pris med 600 000 kroner i førstepremie sist, men Match Makers trener Cathrine Erichsen har tro på at det kan snu.

Åpnet for tøft sist
– I starten før på Klampenborg var Match Maker den beste av de to, påpeker Erichsen.– Jeg er heldig som har en toppjockey i Elione Chaves, men tapet sist synes jeg han må ta på sin kappe. Match Maker åpnet altfor tøft da og hadde ikke noe å svare med da King David angrep. Jeg synes min hest skal ses med fin vinnersjanse. Han trives godt på lett sommerbane som det trolig blir i Stockholm, sier Øvrevoll-treneren.

Sterke stayere
Cathrine Erichsen har med ytterligere to topphester til Bro Park. 6 Master Bloom og 5 Captain Chorus (V64-3/V4-1) møtes i et gullhandicap. Master Bloom har grunnlag på 3,4 millioner svenske kroner, mens 4-årige Captain Chorus forsøker å slå seg inn i den definitive eliten.– Det er et åpent løp med sterke formhester. Det er meldt hele 37 varmegrader, så jeg er litt skeptisk til hvordan mine to vil takle hetebølgen. Om det går bra, skal de så klart regnes med sjanser. Det er to meget gode hester som er mer enn gode nok om det klaffer, avrunder Erichsen. 

Høy seiersprosent
Cathrine Erichsen er nummer seks med 36 i seierprosent, best i Topp-ti i Sverige. Niels Petersen ligger på plassen bak, også han med en sterk seiersprosent; 27.
Lennart Reuterskiöld jr. topper trenerstatistikken i nabolandet foran Wido Neuroth.
Per-Anders Gråberg er veldig alene på jockeytoppen med 34 seire og imponerende 25 i seiersprosent.

Hva med Like A King?
Hva så med 1 Like A King (V64-2) fra Wido Neuroth søndag på Bro? Ble treer i Stockholms Stora Pris uten å være veldig mye slått. Fikk et klart tøffere løp enn vinneren. Er ikke veldig mye rørt i forhåndsspillet i forhold til de to favorittene.
- Det er bra motstand, men med et fint løp, og om han liker underlaget, kan han kanskje utfordre, sier jockey Jan-Erik Neuroth til ovrevoll.no lørdag.