Jan-Erik Neuroth: Flere gode vinnersjanser

Skrevet av Birger Christensen/Tom W. Johannessen,  15.07.2022
Artikkelbilde
Fra programmets presentasjon av derbyhestene

Jan-Erik Neuroth har en travel helg foran seg. Rir på Klampenborg lørdag og drar over sundet til Jägersro søndag. 

- Jeg har flere gode vinnersjanser. Kanskje er Mystery Night og Jet Action de to beste mulighetene, men tror også at flere av de øvrige vil gjøre det bra, sier Jan-Erik.

Det er syv år siden han vant sitt hittil eneste Derby. Det skjedde nettopp på Jägersro med Bokan, som også er stallens siste Derbyvinner. Her lar vi Jan-Erik berette hva han tror om mulighetene søndag.

Last ned programmet HER

- Mystery Night i V75-1 har selvsagt en veldig god sjanse. Pådro seg en strekk i 1000 Guineas på Øvrevoll, men alt ser bra ut på forhånd. Liker seg veldig godt på Jägersro, og på formtall skal hun jo bare vinne. Synes Scarlett og Trust Me ser verst ut i mot.

 

- Thunderey i V75-2 har aldri startet på Jägersro. Synes dette hoppeløpet er åpent, og sjansen er god om hun fungerer på banen. Sandro de Paiva rir Solveig, som var veldig god sist på Bro. Elsker den banen, men har også gjort det ok i to løp på Jägersro, Hun kan vinne om det klaffer.

 

- Miss Haven i V75-4 var god sist. Møter noen veldig bra sprintere med El Guanche og General de Vega i spissen, og Irish Action er også bra. Tror det blir tøft å gå helt til topps, men en god premie kan det bli.

 

- Jet Action i V75-5 vant dette løpet i fjor foran Gold Tyranny. Får tre kilo av Suspicious Mind og en kilo av Gold Tyranny. Innsatsen i Oslo Cup var bra, og jeg tror Jet Action vil kjempe helt i toppen.

 

- Sea Lodge og Downtown Leo i V75-6 er våre to kort i Derby. Jeg har valgt førstnevnte, men det var intet lett valg. Synes hun har løpt bra to ganger på Jägersro, og vi valgte å prøve henne i Derby. Om det blir Oaks to uker etter Derby, avhenger av hvordan hun tar løpet på søndag. Liker ikke sprut, så jeg var ikke så veldig glad for sporet. Downtown Leo (de Paiva) er en bedre hest, men han har ikke løpt på banen før og heller ikke testet distansen. Det kan bli veldig bra, men noen spørsmål er det. Ellers tror jeg Steinar er hesten å slå, samt at Tin Win var veldig bra i årsdebuten nylig.

 

- Like a King og No Short Cuts (De Paiva) i finalen er to spennende kort. Like a King har nærmet seg eliten i år. Heller ikke med ham var sporet det beste, for han liker heller ikke sprut. Vrient å slå Duca di Como om han er på sitt beste, men vi gjør et forsøk. No Short Cuts ble bortvist sist. Fikk panikk inne i boksen i et løp som toåring og har siden hatt problemer det. Er veldig kapabel og kan overraske.

- I Derby Consolation etter V75 rir jeg Roxette. Er ute for å få erfaring og bli kjent med banen. Har mer tro på Zeffirelli, som Carlos Lopez rir. Men min mor eier Roxette, og da må jeg ri henne, avslutter Jan-Erik sin runde med syv ritt og totalt 11 hester til start for stall Neuroth.

 



"DUCA" OG KRETSEN RUNDT: Trener Cathrine Erichsen, jockey Elione Chaves og fast reisekompis Terje Lund.
Foto: Svensk Galopp

CATHRINE ERICHSEN er på plass med to på Jägersro, Duca Di Como i Valley Chapel Memorial (V75-6) og City Code i Zawari Cup (V75-4). Førstnevnte har vunnet både Pramms (Jägersro) og Challenge Stakes (Bro Park) i år. Og han er naturlig nok tung favoritt søndag. 19 seire på 30 så langt; nummer 20 kan komme søndag.
- Han møter hester han pleier å møte. Og det er ikke noe som tilsier at jeg ikke skal tro at han vinner igjen. Men alle løp skal løpes, og seier nummer 20? Det er ikke det letteste å vinne 20 løp...Hester i mot? Hvis han skulle stoppe, kan vel egentlig hvemsomhelst av de andre vinne. Stroxx Carlras er vel kanskje en hest å nevne? City Code? Jeg hadde ønsket meg et litt bedre startspor, sier Cathrine til ovrevoll.no