Annike: - Har aldri vært så sjokkert!

Skrevet av Birger Christensen,  17.07.2022
Artikkelbilde
Oliver Wilson på vei mot sin første seier i Svenskt Derby på ryggen av Hard One To Please, trent av Annike Bye Hansen. Foto: Stefan Olsson/Svensk Galoppderby

- Jeg er helt i sjokk. Har nok aldri vært så sjokkert! Men det er en tilstand med positivt fortegn. Har   aldri vært så opptatt av å vinne et Derby, men når det først skjedde, var det en helt ok følelse. 

Annike Bye Hansen hentet seg sin første Derbyseier med 1-prosenteren Hard One to Please på Jägersro søndag. Han debuterte på Øvrevoll 17. mai og var sjette i 2000 Guineas for tre uker siden.

- Jeg snakket med Oliver (Wilson), men trodde ikke vi skulle komme med i løpet. Så løste det seg, og resten er historie, sier en svært tilfreds trener.

Oliver Wilson: «Hadde litt frem». Jeg visste ikke før på mandag at jeg skulle ri i Derby. Da ringte Annike og sa at det var i orden. Under løpet hadde vi litt frem, men han avanserte mye inn mot siste sving. Vi fikk kontakt med ledende Steinar, men måtte passe på at det ikke skulle komme noen bakfra. Det gjorde det ikke, og da ble det en overraskende seier, sa Oliver Wilson.
Oliver er i våre øyne i den ypperste eliten. Nå har han seier i det danske og svenske Derbyet. Hva med det norske om fem uker?

* Eierne Väsby Häst AB har vært aktive i trav i mange år. For tre-fire år siden ble det galopp også. - Etter at vi kom i kontakt med Annike, har det gått rett vei. Hun er veldig dedikert, og vi har et fint samarbeid. 

«Hadde en følelse at det skulle gå bra». Det var et spørsmål rundt Takeko i forkant av hoppeløpet Margareta Wettermarks Minnesløpning. Hvordan ville hun takle banen?

- Jeg var selvsagt spent, men hadde en følelse av at det ville gå bra, sa Annike Bye Hansen etter at seieren var i boks.

- Hun er veldig muskuløs og ekstremt tøff i skallen. Det var morsomt at hun fungerte så bra på ny bane, la Annike til. Oliver Wilson red et flott løp på vinneren, og Thunderey (2 x Neuroth og Perlen) avsluttet fint til annen. Ninja Racing og Väsby Häst AB eier den flotte vinneren.


«Duca» ble speedet ned. Stall Perlen hadde sørget for at Valley Chapel Memorial kom i fokus gjennom å hedre ham med et storløp. Det fortjener Derbyvinneren fra 1999, den siste som har vunnet tre Derbyløp. Duca di Como var storfavoritt og ledet lenge, men ble speedet ned av Wolfof Vancouver. Dermed ble fasiten til Cathrine andreplass med Duca di Como og tredje med City Code. 

Storfavoritten innfridde. Mystery Night innledet V75 som storfavoritt. Bente og Magne Jordanger var på plass og fikk se at deres stjerne tok en lett seier. Geoffrey var bra som toer, men i realiteten uten sjanse på seier.

- Jeg er alltid nervøs når hestene skal løpe. Det svever en del sommerfugler rundt i maven, men det er jo deilig når det går så bra, berettet Bente Jordanger.

- Mange har lurt på hvorfor vi ikke gikk til Derby med Mystery Night, men hun står neppe Derbydistansen. Dette var veldig bra. Jan-Erik kjenner henne godt, og Mystery Night er veldig ærlig, berettet Jägersros "Derby-kung" Wido Neuroth.


Også sterkt av Jet Action... Stallen hadde også en sterk prestasjon med Jet Action i stayerløpet. Han var sist på vei inn i siste sving, men derfra og inn gikk det unna. På målstreken var han helt på høyde med Suspicious Mind og Gold Tyranny.

…og av Roxette. I Derbydagens siste løp, Derby Consolation,  trodde Jan-Erik Neuroth at stallens Zeffirelli skulle vinne. I stedet vant han selv med Roxette. Jockey Jan-Erik Neuroth, trener Wido Neuroth og eier Berit Neuroth. Stor familieglede.