Knallgode vinnere

Skrevet av Birger Christensen,  29.07.2022
Artikkelbilde

En herlig sommerkveld på Øvrevoll før vi beveger oss inn i Derby-måneden august. Sid Game var best av mange fine toåringer, og Admiral de Vega og Let's Go Crazy hadde et hardt nappetak om seieren. Leave No Trace avla sitt maidenship, men kanskje aller mest imponert ble vi over Astron. Søndag vant han på Bro, ute etter formtall 82. Fire dager senere ble det lett seier, og nå var tallet 86. Den femte seieren på ni starter, og Nathalie Mortensen fortjener honnør for en flott jobb. Kan han gå til formtall 90? Ikke umulig slik han så ut torsdag.

Toåringene innledet kvelden på Øvrevoll. Etter to strykninger var det likevel ni norskoppdrettede ungdommer i startboksen. Sid Game var tidlig i front og kontrollerte det helt til mål. This is Pippi og Djamila fulgte fint på til trippelplasser. I det hele en flott debut for de norske toåringene.

Raphael Freire var i Goodwood og gledet seg til Hotline Blings start på fredag. Men Jenny B Hansen og de andre eierne i All In gledet seg stort.

- Dette var veldig bra, og nå satser vi på Skandinavisk mesterskap på Derbydagen. Manuel Martinez satt på vinneren, som også seiret på Harrier Hawk. Dermed ble han kveldens eneste dobbeltvinner.

 

I V65-1 var Azure World tidlig i front. 200 meter fra mål la hun inn et rykk og så klar ut. Men det er en grunn til at hoppa kun har vunnet en gang på 28 starter før løpet torsdag. Hope and Glory spurtet sterkt, og på målstreken var hun så vidt foran. Honnør til Emilie Finckenhagen som aldri ga opp.

- Hun gikk bra hele veien, og jeg hadde håpet. Hope and Glory avslutter nesten alltid bra, og det var gøy å "stjele" seieren på målstreken, sa hun etter seieren.

- Gøy å vinne amatørløp og morsomt med en fin debut for This is Pippi i toårsløpet, syntes Hallvard Soma etter en god start.

 

Etter to fine løp var Harrier Hawk spilt til klar favoritt torsdag. The Kid avsluttet bra til annen, men var aldri nær ved å ta igjen favoritten.

- Hun var riktig bra. Var nær ved å vinne gangen før, men kom kanskje litt for tidlig frem. Nå var jeg ganske komfortabel på oppløpet. Det kan bli en spennende høst, oppsummerte Are Hyldmo.

 

Admiral de Vega og Let's Go Crazy tok det begge nokså med ro fra start. Men på oppløpet dreide det seg kun om disse to. Etter strid var General de Vega først i livets andre start. Trent ble fin tredje.

- Jeg hadde troen i dag, særlig siden han fikk fire kilo av den hardeste konkurrenten. Men det ble tøft, det var ikke så mye som skilte i mål, sa Annike Bye Hansen. I livets andre start synes vi likevel at seier var bra, andre og tredjehesten i løpet var nummer to og tre også i 2000 Guineas.

- Det blir ingen start for Hard One to Please i Derby Trial, men jeg kommer til å teste I Rest My Case, kunne Annike fortelle. Jacob Johansen kunne ri inn i vinnerpaddocken etter seieren.

 

Leave No Trace hadde gode betingelser i maidenløpet. Etter å ha ligget langt fremme hele veien, ble seieren svært enkel. 

- Hun har møtt god motstand i flere løp. Jeg fikk et par gode svar, ikke minst så hun til å trives på distansen, sa en fornøyd trener Wido Neuroth. Sønnen Jan-Erik fikk en behagelig reise rundt ovalen.

 

Det på forhånd vanskeligste løpet å finne ut av ar V65- og V4-finalen. Det endte med en dobbel til Niels Petersen.

- Både Penfolds og Mowaaman er to fireåringer, som jeg har ment skal ha mer å gå på. Nå fikk de i hvert fall vist litt, og det var positivt, mente Niels. Han går travle dager i møte, hvor Dansk Derby neste søndag er et høydepunkt. Fjorårets enorme triumf med syv seire (starthester i syv løp!) var historisk.

Willa Synøve Schou red Penfolds til seier. På ny er det så jevnt som det kan bli mellom henne og Carlos Lopez. Morsomt er det også at Manuel Martinez er i ferd med å blande seg inn. Hard kamp om titler skaper alltid interesse.