Newmarket lørdag: William tok fem på rad!

Skrevet av Tom W. Johannessen,  16.07.2022
Artikkelbilde
William Buick blir intervjuet etter toppdagen på hjemmebanen. Foto: Racing TV/skjermdump

William Buick benyttet lørdagen på hjemmebanen Newmarket og July Course meget godt: Fem seire, hans aller første «five-timer» i karrieren på en og samme bane.

Han åpnet løpsdagen med en sisteplass, fortsatte med en fjerde før fem blinker på rad i de fem siste løpene. Fire av hestene var favoritter, 69 ganger pengene var oddsen på fem seire til William denne lørdagen på en regntung bane. De fem vinnerhestene hadde tre forskjellige trenere. 3-årige Eternal Pearl (Charlie Appleby trener) vant et Listed-løp.

«Hver dag er hardt arbeid». Til Racing TV sa han i etterkant om prestasjonen: – Most days I go racing I think it’s a possibility. Han understreket igjen at ingenting kommer gratis: - Hver dag er hardt arbeid, sa mannen og jockeyen som nå leder helt suverent i championatkampen. William har vunnet 79 løp, Hollie Doyle er toer med 50 førsteplasser, Ben Curtis har 48. Sluttstrek settes etter Champions' Day på Ascot 15. oktober.

William har tidligere vunnet fem løp samme dag, men på to forskjellige baner; Newmarket og Doncaster. Seiersprosenten så langt i år er 24, det er opp fra fjorårets 22. Statistikken på Newmarket; «The Headquarters of British Horseracing» har stjernejockeyen fra Eiksmarka på klar topp de siste 12 månedene: 45 seire og 31 i seiersprosent.