Triumf til Hear The Drums og Antonio Fresu

Skrevet av Tom W. Johannessen,  14.07.2022
Artikkelbilde
Hear The Drums og Antonio Fresu vinner Skandinavisk Mesterskap for 3-åringer foran sterkt avsluttende I Rest My Case (Annike Bye Hansen/Jacob Johansen) som var hals bak. Treer blir Semper Fi (Raphael Freire/Malin Holmberg). Foto: Hesteguiden.com.

Hear The Drums kom til start i Skandinavisk Mesterskap som en tung 62-prosenter i V65-3. Storfavoritten er stadig urutinert, men stod for prosentene. Antonio Fresu var sikker styrmann.

Og som trener Niels Petersen sa; «han vinner nok lettere enn det ser ut som».
Stall Trick or Treat var solid representert i vinnerpaddocken, anført av Morten Myhre (se Hesteguidens bilde under). Førstepremien i Skandinavisk Mesterskap for 3-åringer var 100.000 kroner.

 
Dansk Derby neste. - Det ble passe tøft i dag også. Han gjør det han må. Og er nok bedre på lengre distanse, sa Mr. Myhre med blikket inn i Dansk Derby.

Fire seire og flott CV. Hear The Drums, som fikk med seg to Dubai-løp i vinter, har en flott CV med fire førsteplasser: Seier i Skandinavisk mesterskap for både 2- og 3-åringer pluss triumfer i Svenskt Kriterium og Svenskt 2000 Guineas. Og det er mer å hente: Dansk Derby er første mål, og det kommer også noen fine Breeders’-løp for danskfødte Hear The Drums.

ANTONIO FRESU vant med både Crack The Sky og Hear The Drums. Toppjockeyen fra Sardinia vant 58 løp i Emiratene denne sesongen. Han har syv seire på de 20 siste løpene på San Siro-banen. Nå imponerte han med to på sin debutdag på Øvrevoll. - Dette er en toppjockey. Det var derfor jeg hentet ham opp. Vi gikk banen før løpene, Antonio Fresu er vant til å reise rundt, sa trener Niels Petersen som tok to trenerseire torsdag. Det samme gjorde Knut O. Arnesen. Sandro De Paiva satt på begge Arnesens vinnerhester; Monjazaat og Pirlo.

* Willa Synøve Marcussen Schou red blankt, men sølvet med Constanzia i V65-2 ga henne tetplassen på rytterstatistikken. Hun har nå elleve seire og syv andreplasser, Carlos Lopez (utestengt torsdag) står med elleve seire og seks andre.   

* En bong kom helskinnet gjennom en V65-rebus med ett første-, ett femte-, ett sjette-, ett syvende-, ett åttende- og ett tiendevalg. Det var en prestasjon!

Lett for Crack The Sky

FULL KONTROLL: Crack The Sky og Antonio Fresu vinner åpningsløpet. My French Dream (Are Hyldmo/Maikel Narvaez Bravo) til venstre på bildet blir treer i løpet. I Apple utenfor bildet spurtet til sølv.
Foto: Hesteguiden.com

Antonio Fresu viste seg frem allerede i åpningsløpet. Det ble vinnerpaddock direkte. Trent hadde initiativet; My French Dream så farlig ut, men Fresu og Crack The Sky hadde ingen planer om å tape dette. Distansen var bedre for hesten som er aktuell for både Svensk Oaks og Dansk Derby. Niels Petersen trener, Stall Gullik AS eier. I Apple avsluttet bra til sølv. 

Kveldens første for Arnesen og De Paiva 

SØLV SIST, GULL TORSDAG: Monjazaat var en imponerende vinner. Knut O. Arnesen trener, Sandro De Paiva red prikkfritt og Lars-Erik Larsen og Stall Black Moon Racing eier. Foto: Hesteguiden.com

Simply Minds og Willa Synøve Marcussen Schou dro friskt unna; det ble lengder bakover til Monjazaat i V65-1. Avstanden krympet, på oppløpet ble det tidlig klart at nest sistevalget var en vinner.
Monjazaat kom fra en andreplass i Erik O. Steens Minneløp etter Careless Whisper - foran Havana Red.
Med fasit i hånd er det lett å si at Monjazaat var undervurdert torsdag. Trener Knut O. Arnesen kom også med et velrettet lite stikk til tipperne. Knut er aldri kjedelig å høre på: - Jeg er veldig fornøyd. Distansen var bedre nå og hun ble perfekt ridd av Sandro De Paiva som jeg ikke skjønner blir brukt mer, sa veteran Arnesen blant annet.
Han sendte også en takk over til Newmarket og Walter Buick som blinket ut og skaffet hesten «for en billig penge» på July Stakes. Neste start for Monjazaat blir trolig på Gøteborg. Hampus G ble toer, Simply Minds treer i dette løpet.

"Det har hvilt en forbannelse over henne"

LETT MATCH: Twilly ser bare på sitt venstre øye. Torsdag gikk det unna rett fram på 900 meter. Anna Pilroth satt som vanlig i salen. Hele trippelen ble svensk i løpet der favoritten Pure Charmer ikke kunne bli bedre enn fjerde.
Foto: Hesteguiden.com

- Jeg «gillar» denne hesten, sa trener Tobias Hellgren om Twilly foran forrige Øvrevoll-start. Spillerne var ikke like entusiastiske foran V65-2. Twilly var et nest sistevalg i V65. Hesten som bare ser på sitt venstre øye, hadde fordel av 900 meter rett frem i dag: - Det er en ganske rask hest, men det har hvilt en forbannelse over henne i mange løp. Alt mulig har hendt. Hun ser ikke på høyre side, i dag var det klar bane - og det så ut som 900 var hennes melodi, uttalte jockey Anna Pilroth til ovrevoll.no etter løpene. Anna tok sin åttende Øvrevoll-seier i år, det samme gjorde Tobias Hellgren. Seiersprosenten til Anna Pilroth på Øvrevoll i år er mektig: 27!
Hun er firer på jockeystatistikken - og hun er helt klart en kandidat til en pallplass denne sesongen. - Jeg rir mange fine hester i år, sier Anna, litt beskjedent.
Fine hester trenger som kjent også fine jockeyer. 

CLOSE RACE: Pirlo og Sandro De Paiva holder seg foran og fighter seg inn til seier i V65-4.
Foto: Hesteguiden.com

Andrea Pirlo hadde 13 scoringer på 116 landskamper for Italia. Øvrevolls Pirlo er heller ikke dårlig, 9-åringen fightet seg inn til karrierens seier nummer syv torsdag. Knut Arnesen lå lavt på forhånd. - Pirlo overrasket meg veldig i dag. Og jeg er litt rørt, han er jo født og oppvokst på gården, sa Knut om hesten som eies av hans samboer Inger Skrede. Hun traff blinken og var på plass på Øvrevoll, det er ikke veldig ofte Inger er ringside.
Knut etter løpene: - To seire og over 100.000 inn på stallen, det er jo veldig bra. Litt synd at det ikke ble en tredje seier med Azure World, men igjen; dette var en flott dag! 

 "Jättekult", sa Nathalie etter V65-5


ÅRETS TREDJE: 5-årige Astron og Nathalie Mortensen tok årets tredje seier. Denne gang i Øvrevoll Sprint Cup med 75.000 kroner til vinneren. Foto: Hesteguiden.com

Astron og Nathalie Mortensen var nede som et sjettevalg i V65-5. - Sikkert fordi jeg rir, sa Nathalie etter at hun og Astron hadde lekt litt med konkurrentene. For det så lett ut; seiersmarginen fra handicap 82 på 3,25 lengder kunne nok ha vært større.- Dette var "jättekult". Han gjør alltid sitt beste og går fra alle posisjoner, oppsummerte Nathalie om hesten som utvikler seg for hver start.

"Stor dag for oss på midten"

SÅ SATT DEN DER! Penny Lane har vunnet på Göteborg, Klampenborg og Jägersro. Nå kom Øvrevoll-seieren for hesten som trenes av Marie Lustig. Ulrika Holmquist satt i salen. Foto: Hesteguiden.com.

Marie Lustig, hun sitter selv ved rattet, hadde drøye åtte timer i bil på vei tilbake til Örkelljunga. Milene gikk lett.
Seier med Penny Lane (tiendevalg og 25.oddser) i V65-finalen. Og en sterk andreplass til Xtara bak Astron. 
- Og så gikk det også flott for "naboene" i stallen.  Det var en stor dag for oss på "midten": Knut Arnesen, Nathalie, Tobias og meg.Og vi blir jo behandlet som Kongen. Gro Kittilsen ordner. I dag klaffet det for Penny Lane. Det er en "jättebra" hest, men det meste må stemme, sa Marie Lustig da kursen igjen var satt mot Sør-Sverige.