To løp på gress - deretter sand

Skrevet av Birger Christensen,  21.07.2022
Artikkelbilde

De to første løpene ble avholdt på gress. To toåringer gikk over ende i svingen etter en regnskur, som hadde gjort banen glatt. Før banebyttet fikk vi se gode vinnere i dansktrente Ile de Circe og toårige Thunder Sea. Oliver Wilson og Sandro de Paiva satt på de to vinnerne. På sanden gir vi et pre til We Got the Boss, som var en flott vinner i V65-2. 

Annike Bye Hansen er siste ukes navn på Øvrevoll. Derbyseieren med Hard One to Believe på Jägersro er selvsagt høydepunktet. Med eksakt en måned til Norsk Derby vil det nok surre noen tanker i hodet på henne fremover.

- Det er litt snudd på hodet. Nå ble det dobbeltseier med We Got the Boss og Tambora Queen, og det var jo også flott, mente Annike. Jacob Johansen og Willa Synøve Schou red de to fremste og ga duoen fine løp.

Gode treåringer møttes i det første løpet. Tre hester skilte seg ut i finishen. Dansktrente Ile de Circe og Let's Go Crazy gikk likt over mål, men førstnevnte ble tilkjent seieren med knapp margin. Aller mest imponerte tredjesten Admiral de Vega. I sin livsdebut var han med de to fremste helt til streken. Det ble et godt stykke ned til de øvrige.

 

Toårsløpet ble dramatisk. Everyone Can Play og Lokalbasen DK skle i svingen, og Carlos Lopez og Oliver Wilson måtte i bakken. Thunder Sea var suverent best og vant foran Approach Glory, mens Starlight Song avsluttet enormt.

- Dette er de to toåringene jeg har som er løpsklar. Det er to talentfulle hester, og Starlight Song avsluttet jo flott etter en dårlig start, sa Wido Neuroth.

 

Så ble det sand. Det hadde nok ikke Macho Maja noe i mot. Tet fra start til mål og helenkel seier ble utfallet. Mie Blichfeldt hadde full kontroll, og hun tok sesongens andre seier. Dermed er hun og Ida Tandberg i front blant amatørrytterne. Gentlemanofcourse var forbedret og fikset en fin annenplass.

- Da jeg hørte at det ble sand, jublet jeg. Hadde fokus på å få en bra start, og det gikk jo flott, sa Mie. Hun er nettopp tilbake fra et lærerikt og fint opphold i Newmarket, sponset av NoArk. Are Hyldmo trener vinneren.

 

Femte løp skulle ha gått på sand, så her var det ingen endring. Løpet gikk fort fra start som ventet, alt for fort skulle det vise seg. Drøyt hundre meter fra mål så det grønt ut for C Moon, men også han fikk slitne ben. Da kom Ede's Garrinchi  fort og avgjorde sikkert.

- Ingenting stemte forrige gang uten at jeg har noen forklaring, sa trener Tobias Hellgren. Nå gikk det heldigvis langt bedre.

- Trodde ut på oppløpet at det skulle gå. Men han er så lat som bare han kan være, så jeg måtte jobbe, sa Anna Pilroth.

 

Perfect Illusion tok som vanlig teten. Tempoet virket fornuftig, men ut mot oppløpet måtte han slippe Tsupermand foran seg. Det så lyst ut for Skreias håp, men så begynte det å butte. Perfect Illusion kom tilbake og vant, og også Latour tok seg forbi. Carlos Lopez red et fint løp på vinneren. 

- Trodde at han var slått ut på oppløpet, men han fortsetter å løpe, og det ga seier, sa Gina Mathisen.

 

Penny Lane har hatt en kolossal utvikling de siste ukene. Hadde nok ingen ulempe av byttet til sand, men så lett som seieren ble, ville det nok blitt seier uansett. Ulrika Holmqvist og Marie Lustig vant på Øvrevoll for en uke siden, nå ble det ny triumf.

- Hun går bra både på gress og sand. Nå er formen på topp, og da er hun bra, sa Marie Lustig. Turen hjem til Ørkelljunga gikk sikkert lett etter den suverene seieren.

 

I fjor ble Simmy's Copshop mestseirende hest på Øvrevoll. I år har det startet litt tråere, men nå var det klart for første tur til vinnerpaddocken. Outsideren The Singing Butler ledet lenge, mens Muriel Silva Machado red et fint løp til seier. Hege Larsen Mjønli trener familiehesten.

-Var nær ved å stryke da ble det sandbane, men er glad jeg ikke gjorde det, oppsummerte Hege.