Carlos nådde 500

06.07.2022
Artikkelbilde
Car

Som sjettemann i Øvrevolls historie klarte Carlos Lopez å nå 500 seire som jockey. Han tapte på målfoto i femte løp, men med Let's Go Crazy i finalen var det ingen tvil. Det er snart 20 år siden han vant det første løpet med Playing Philigirl, og karrieren har vært imponerende.

- Husker kanskje aller best min første Derbyseier med Theatrical Award i 2008. Men det har vært så mange store seire og så mange flotte hester, at jeg ikke vil trekke frem noen spesiell. Hvor lenge jeg vil holde på, tør jeg ikke spå noe om. Har jo passert 40, sa Carlos. Og vi gratulerer.

 

Harrier Hawk

Første løp ga en lett seier til Harrier Hawk. Hun kom frem tidlig på oppløpet og forsvarte ledelsen enkelt. Are Hyldmo var positiv etter god treningsjobb, men vinneren var likevel et valg langt ut.

- Jeg hadde troen, for etter årsdebuten slet hun med bronkitt. Dette var veldig hyggelig, og det skal bli spennende å følge henne fremover. Harrier (uten Hawk) vant jo Derby for meg for 21 år siden, så navnet forplikter jo litt. Manuel Martinez red et fint løp på vinneren.

 

 

Buckyboy

En ny overraskelse kom direkte. Buckyboy var et sistevalg både i V4 og V5, men det ga han blaffen i. Godt assistert av Nora Hagelund Holm holdt han unna helt til målstreken, og de fleste spillerne hadde problemer.

- Overraskende og veldig gledelig. Han har jo vært klart best på sand, men desto hyggeligere når det går bra når det er litt uventet, sa trener Cathrine Erichsen.

 

Malandro

- Malandro gjør årsdebut. Han trener bra, men det kan være litt tidlig, vurderte Tobias Hellgren før start. Men til tross for at hesten la igjen mye krefter på vei til start, hadde han mest å by på i løpet. Sikker seier med en sterk Anna Pilroth på ryggen.

- En hest som det har vært en del problemer med. Men han har fin stamme, og vi satser på å komme med i noen finaler om en stund, la Tobias til.

 

 

Purple Ace

Cathrine Erichsen hadde vært i vinnerpaddocken etter andre løp. Nå var det på gang igjen med Purple Ace, en norskoppdrettet fireåring av fin klasse. Muriel Silva Machedo red et sterkt ritt på vinneren.

- En herlig hest med et godt løpshode. Nå får vi se hvordan vi skal satse fremover, tenkte Cathrine. Dette var hestens tiende seier i start nummer 17.Til å begynne var det stort sett norskoppdrettede som sto for motstanden, nå møtte han hester ganske nær eliten. En liten kuriositet er at de fire fremste er oppstallet innenfor grovt regnet 100 meter hos Cathrine Erichsen, 2 x Annike Bye Hansen og Wido Neuroth.

Klint

Løpsdagens mest spennende finish fikk vi i det femte løpet. Rock Dancer var langt fra like sprek som sist. I stedet var Klint fremme hele veien, men ble hardt angrepet av Pure Charmer på innsiden. Over mål hadde Klint marginene på sin side. Malin Holmberg overtok rittet fra Ulrika Holmqvist, og det gjorde Malin på beste vis. Carlos Lopez tapte med nese og måtte vente litt på sin seer nummer 500. Hesten, Pure Charmer gjorde en veldig bra norgesdebut.

Vi har gjort noen endringer, og intet er så gøy som når de slår positivt ut. Dette var gøy, sa en glad trener Silja Støren.

Det siste løpet er omtalt i ingressen. Men Carlos Lopez lot Let's Go Crazy avvente som fjerde til de svingte inn på oppløpet. Da ble det ganske fort avgjort, og Carlos kunne jubilere. Ros også til auksjonshesten Spirit of Cimarron, som ble klar toer.

- Han er ikke meldt i noen av de største løpene, men vi skal nok finne noen oppgaver til Let's Go Crazy, sa Niels Petersen til vikarierende intervjuer Njål Hallre, som klarte seg bra.

Let¨s Go Crazy