Seierstrippel til Willa på Göteborg!

Skrevet av Tom W. Johannessen,  10.07.2022
Artikkelbilde
Seiersgest fra formjockey Willa på ryggen av veteranen Backcountry som vant for første gang i år. Foto: Stefan Uppström/Svensk Galopp

Willa Synøve Marcussen Schou holder seg I flytsonen. Søndag tok hun sesongens andre seierstrippel. Denne gang på Göteborg. Willa har nå vunnet 56 løp i karrieren, 48 av dem i Norge.


- Det er gøy at det går bra. Og ekstra moro å vinne tre på en bane som feiret sitt 20-årsjubileum, sier Willa (28) som har vært i flytsonen i hele år.

15 seire denne sesongen
Hun har vunnet fire løp i Sverige og elleve på hjemmebanen Øvrevoll. Der er hun nå et kort hestehode bak regjerende championjockey Carlos Lopez: Lærlingen Willa og ringreven Carlos har like mange første- og andreplasser, sistnevnte topper statistikken på flere tredjeplasser!

«Det viktige er å bli en stadig bedre rytter»

– Målet i år har vært å bli lærlingechampion igjen. Men det er klart: Man vil jo vinne flest mulig løp. Jeg prøver imidlertid å ikke «overtenke» foreløpig. Det viktige er å bli en stadig bedre rytter, uttaler Willa med blikket litt fram i tid.
Søndag vant hun på hestene Chilterns (Ole Larsen Young Riders), Backcountry og Quelle Eleganze (Ole Larsen Young Riders). De to førstnevnte er trent hos Nathalie Mortensen (t.h. på Svensk Galopps bilde sammen med Willa) og "morsan" Annette Stjernstrand. Quelle Eleganze står hos Willas arbeidsgiver Niels Petersen.

* Prix Jean Prat (Gr. 1) på Deauville ble vunnet av Tenebrism, ridd av Ryan Moore og trent av Aidan O'Brien. Forøvrig et av storløpene duoen ikke hadde vunnet før. William Buick og Modern Games ble nummer fem. William leder ellers i England med 69 førsteplasser og 23 i seiersprosent. Ben Curtis er toer med 43 førsteplasser.

* Frankie Dettori tok to ganger sølv på Charlie Appleby/Godolpinhestene Nations Pride og With The Moonlight på Belmont Park i Belmont Derby og Belmont Oaks.