Damene i forgrunnen

Skrevet av Birger Christensen,  07.06.2022
Artikkelbilde
I Rest My Case ©hesteguiden.com

Torsdag er det damene som står i fokus på Øvrevoll. Også i løpsbanen er det damene som har fortrinnsrett. Det største løpet for de firbente er Erik O Steens Memorial, hvor hoppene konkurrerer om en førstepremie på 150 000 kroner. Det er bare å ønske alle velkommen til en forsommerkveld med fin sport og mye annet.

Billetter kjøpes på TicketCo

- Jeg har fire hester til start og håper på en fin kveld for stallen, beretter Annike Bye Hansen. Sist torsdag ble det en fin dobbel til General de Vega og Youonlyliveonce, før Hard One to Please slo gode treåringer. We Got the Boss tok senere en flott annenplass bak stjernen Valence, så formen er utvilsomt på gang.

Youonlyliveonce var jeg utrolig godt fornøyd med Jeg stoler ikke helt på ham ennå, men hvis han kan levere slik han gjorde for en uke siden, bør det kunne bli seier. Det er imidlertid et jevnt løp, så helt sikker jeg ikke.

- I Rest My Case kommer ut i Eyvind Lyches Minneløp for de norske treåringene.

- Blir faktisk litt skuffet hvis hun ikke vinner. Mener at lenger distanse bare er en fordel, og slik hun jobber i trening, synes jeg hun bør legge dette feltet på rygg.

Den eneste gangen det ble dødt løp om seieren på Øvrevoll i fjor, var i Øvrevoll Hesteeierforenings Handicap. Det var umulig å skille We Got the Boss og Face of Energima. Torsdag møtes de to på ny, og vi tror begge kan være i toppen igjen. 

- Synes We Got the Boss var strålende bak Valence. Tror han kommer til å være langt fremme, og jeg mener han slår Noosa Prince. For ham gikk det alt for fort sist underveis, og opplegget bør være annerledes nå, mener Annike. At løpet ofte er vanskelig å finne ut av, forstår man når man vet at vinneroddsen i løpet var over ti fra 2013 og syv år fremover.

Vi nevnte Erik O Steens Memorial. Noen hopper er ikke i startfeltet, da det er mange løp å velge mellom. Vi har valgt ut Havana Red som vår favoritt. Lennart Reuterskiold Jr har alltid sjanse når han tar turen til Øvrevoll, og Oaks-vinneren fra 2020 blir nok klar favoritt i spillet. Årsdebuten på Klampenborg var råsterk, og vi tar sjansen på å lansere hoppa som banker.

Da håper vi alle får en trivelig kveld på vår vakre galopparena.