Dobbel Petersen i Stockholm Stora

Skrevet av Birger Christensen,  12.06.2022
Artikkelbilde
Niels Petersen hadde en fantastisk dag på Bro Park. Her sammen med kretsen rundt King David etter seieren i Stockholm Stora Pris.

Niels Petersen opplevde en av sine største dager som trener på Bro Park søndag. Aller sterkest smeller nok dobbeltseieren i Stockholm Stora Pris Kick On var mye betrodd, men han kunne ikke stå i mot finishen til King David. Ellers hadde Niels hester til start i fire av de fem storløpene. Det endte i fire seire. Kvartetten var Ascot Brass, King David, Could Be King og Hear the Drums. Imponerende.

- En fantastisk dag. Forstår at de fleste trodde mer på Kick On enn King David i hovedløpet. Men denne gang var banen slik King David satte pris på, og da gikk det hans vei. Han står på min filial på Klampenborg og har dyktige folk rundt seg. 

Oliver Wilson fikk en storløpsseier, vel fortjent etter et flott ritt. Like a King et gikk sterkt løp til tredje for stall Neuroth, mens Match Maker sørget for firedobbelt norsk. Mme Fernande eier King David

 

Ikke før et stykke inn i oppløpet ble det klart at Could Be King og General de Vega ville bli de toneangivende i Bro Park Vårsprint. De spurtet fort helt ytterst, og Could Be King var først med knapp margin.

- Jeg fikk General de Vega opp på siden ikke så langt fra mål. Heldigvis klarte vi å holde unna, men begge er gode, smilte Carlos. Han vant tre av de fire løpene for Stall Petersen og hadde en meget god dag på jobben. General de Vega var stor i nederlaget, og annenplassen for Stall Bye Hansen er ingen dårlig fasit. Brian Ryan og City Code sørget for firedobbelt i to storløp på rad. Hardt satsende Stall Elkjær var fornøyde eiere.

 

 Bloomers Vase for de beste hoppene hadde Ascot Brass som en klar favoritt. Hun lå som tredje til hestene svingte inn på oppløpet. Da overtok hun teten og blåste fra de øvrige konkurrentene. En storartet prestasjon. Carlos Lopez koste seg på ryggen, mens Niels Petersen er trener.

- Begynner det å bli en vane å vinne storløp, fikk Niels spørsmål om etter seieren.

Nei, det er en like stor glede hver gang. Ascot Brass var utrolig bra, så bra som hun er når alt stemmer, oppsummerte Niels.

Takeko fra Annike Bye Hansens stall spurtet storstilt til andre. Oliver Wilson var Takekos kompanjong. Stall Valley var svært fornøyde vinnere.

 

I 2000 Guineas var det Hear the Drums sin tur. Seieren ble til slutt sikker. 

- Dette var bra. Distansen er for kort, så det blir spennende å se ham på 2400 meter, sa Niels og tenkte ikke minst på Dansk Derby. De kjente fargene til Stall Trick or Treat fikk en ny vinner noen år etter at Bank of Burden herjet på Täby.

 

Stall Petersens søndagsjobb ble på småpene 1 639250 svenske kroner. Tordenskiold gikk dødt løp om femteplassen, og det  førte til at summen ble slik den ble.. Og norsk galopp holder stilen.