Hellgren: - Ja, han kan vinne i dag!

Skrevet av Tom W. Johannessen,  25.06.2022
Artikkelbilde
Quebello, med Anna Pilroth, var en klar vinner av Michelets Minneløp i fjor. I dag jakter Quebello, formsterke Anna og Tobias Hellgren gull i Oslo Cup. Foto: Hesteguiden.com

Kan 6 Quebello (V65-3/V4-1, Anna Pilroth) vinne Oslo Cup? Ja, han kan vinne, sier trener Tobias Hellgren om  5-åringen som kommer fra en 7. plass i Scandinavian Open på Klampenborg.

* Spillerne er lunkne, Quebello var en 2,9-prosenter kl. 14.30. Det ligner et underspill. Tobias Hellgren og Anna Pilroth vant to på Øvrevoll sist. Duoen har alltid hatt høye tanker om 6 Quebello (V65-3/V4-1), den overlegne vinneren av Michelets Minneløp på Øvrevoll i fjor.

Uheldig løp sist i Danmark
En sjetteplass i Silbernes Pferden (Gr. 3) i oktober er blitt en stadig bedre prestasjon etter at hester foran på resultatlisten har imponert i etterkant.
7. plassen i årsdebuten i Scandinavian Open (Gr. 3) på Klampenborg 28. mai kom etter det vi kan kalle et uheldig løp. Han havnet der det ikke var gunstig å gå.

«For stor forskjell i strekprosentene»
– Han ble påridd før han havnet innvendig og er ikke slått mer enn halvannen lengde av Jet Action og Master Bloom. Det er for stor forskjell i strekprosentene i dette løpet – og Quebello har helt klart fin spilleverdi. Når det er sagt, jeg blir heller ikke «besviken» om han er slått en halv lengde og går et godt løp. Men bane og underlag; alt skal passe i dag. Det blir utrolig spennende! Han har gått fram med løpet sist, formen skal være veldig god. Vi kommer som optimister, men han må selvfølgelig stadig bevise at han kan slå dem, oppsummerer Tobias Hellgren for ovrevoll.no.

Han er også opp på stallens to andre starthester:
- 6 Ede’s Garrinchi (2. løp, Anna Pilroth) står fint til vektmessig. Satt i tet sist og gikk bra. Fremsatt nå. Er nok best på dirt, men bør uansett være helt fremme i dag.
- 9 Ginmann (V65-6/V4-4, Anna Pilroth, 43-prosenter) går med 66 kilo, det er mye på en liten hest. Han liker seg også bedre når banen er bløtere enn i dag. Dette er et par minus, men det er også pluss. Han er mye bedre i dag enn sist. Og jeg synes egentlig han bør vinne. Så, ja; dette er nok vår beste sjanse i dag – selv om spilleverdien på Quebello er mye større.

JAN ERIK NEUROTH er en mann for vinnerpaddocken i dag – og en jockey som rir meget godt på Øvrevolls gressbane. Han blinker ut storfavoritten 7 Mystery Night (V65-1/1000 Guineas, 76-prosenter) som stallens beste sjanse i dag.

Her er Jan-Eriks kommentarer til ovrevoll.no før løpene:
- 4 Thunder Sea (1. løp) er en rask hest og en fin hest. Det er vanskelig å si hva de andre kan, men nr. 1 fra Raphael Freire har jo fordel av løp i kroppen. Thunder Sea er nok uansett min nest beste sjanse i dag.
- 7 Mystery Night (V65-1/1000 Guineas, 76-prosenter) står bra inne. Men hun trener ikke like bra på Øvrevoll som hun går i løp på flatere baner. Uansett, med et ryddig løp må dette være en veldig god vinnersjanse.
- 8 Nordic (V6-2, 8-prosenter) møter tøffere motstand enn i seiersløpet sist. Bra inne vektmessig og en ok outsider. Fleksible nå.
- 1 Jet Action (V65-3/V4-1/Oslo Cup, 7-prosenter) fikk et fint spor. Føler ikke at han er noe dårligere enn de andre. Oslo Cup er veldig åpent løp i år. Jet Action gikk bra på Klampenborg som var en ny bane for ham sist. Kom fint bakfra. Kjemper i toppen med et ok løp.
- 3 Downtown Leo (V65-5/V4-3/2000 Guineas, 15-prosenter) har slitt med en forkjølelse. Fin igjen og på vei opp, men er nok best på tung bane. Tuwaiq til Niels Petersen og Carlos Lopez vinner dette løpet hvis han går til 92.
- 1 Couleur Café (V65-6/V4-4, 15-prosenter) er på vei opp og går gode løp på Øvrevoll. Kan bedre enn formtallet og kan vinne på en god dag.

Simply Minds, Manuel Martinez og Hanne Rådstoga i vinnerpaddocken etter seieren 17. mai i år. Foto: Hesteguiden.com

HANNE RÅDSTOGA var favoritt med Simply Minds i 2000 Guineas i fjor og var «veldig skuffa» etterpå. En slåsskamp på formiddagen før løpene kan nok ha kostet seieren for Simply Minds. I år har Hanne, til daglig sykepleier på regional sikkerhetsavdeling på Dikemark, starthester i to storløp.

Hanne Rådstogas kommentarer i dag:

- 3 Simply Minds (V65-3/V4-1/Oslo Cup, Manuel Martinez, 4-prosenter) fikk tre uker uten jobb etter 17. mai etter å ha herja i luftegården. Han hadde vært hakket bedre uten det avbrekket. Han var oversprek på tirsdag. Jeg fikk kjeft av jockeyen som mener jeg gir’n for mye mat, men han er vant til mye mat! Hvis han går som sist, er han med der framme. Men han må roe seg fra start.
- 1 Trent (V65-5/V4-3/2000 Guineas, Muriel Silva Machado, 0,5-prosenter) var egentlig bedre enn Simply Minds i siste jobb. Han «hang» i siste løpet da Jan-Erik Neuroth red. Har trukket to tenner etter det, tror nok det var årsaken. Jeg håper han er på trippelen i dag.

CARLOS LOPEZ har 499 seire på Øvrevoll – og tar ganske sikkert nummer 500 i dag. Noe annet vil være en stor overraskelse. Carlos melder til ovrevoll.no om sine tre beste sjanser i dag, alle trent av arbeidsgiver Niels Petersen:
3 Global Gathering (V65-2, 8-prosenter kl. 13.00), 7 Tuwaiq (V65-5/V4-3, 46-prosenter), 8 Smazing (V65-4/V4-2, 41-prosenter).

* - Banen er målt til 4,5. En god bane som skulle passe for alle, melder baneansvarlig René Naustdal til ovrevoll.no foran løpene.