Nathalie: - Tre med der framme i dag

Skrevet av Tom W. Johannessen,  16.06.2022
Artikkelbilde
History Hill trives i vinnerpaddocken. Her med Nathalie Mortensen, Caroline Sommerfeldt og Willa Synøve Marcussen Schou. Foto: Hesteguiden.com

Det er torsdag, og Nathalie Mortensen er på sin vanlige Øvrevoll-tur. Hun har fem starthester. – Tre av dem skal være med der framme, sier hun til ovrevoll.no før løpene.



Nathalie blinker ut Astron (V65-6/V4-4), History Hill (V65-4/V4-2, Willa Synøve Marcussen Schou) og Lassie (V65-3/V4-1, Frida Sandbraaten) uten at hun er helt sikker på hvem av dem som er den beste sjansen. Det er ganske jevnt, det må klaffe. Lassie er nervøs hest, det er et minus, sier hun.

* Basert på Nathalies kommentarer er 10 Lassie (V65-3/V4-1) spennende i dag. Her skal vinnersjansen være langt bedre enn prosentene. 

Her er Nathalie Mortensens kommentarer

- 3 Golders Green (V65-1, 6-prosenter kl. 15.00) har problemer med å få luft. Distansen er bra, det samme er kapasiteten og underlaget. Gikk fint på søndag, men penger er det jeg håper på, foreløpig.

- 5 Madi Banja (V65-2, 3-prosenter) vant en 900 meter for to år siden. Er god på distansen, men hesten til Nina Lindberg Lensvik (No Nay Naughty, red. anm.) blir «svår att slå».

- 10 Lassie (V65-3/V4-1, Frida Sandbraaten, 5-prosenter) gjør første starten for oss. Startet kun én gang i fjor.  Dette er en urutinert hest – og en nervøs og stresset type. Ute på reise er også et spørsmålstegn. Men et obs på denne. Hun trener fint og er «snabb». Det blir «jättekul» å se henne i løp, jeg har litt tro og er spent. Men det må altså klaffe.

- 2 History Hill (V65-4/V4-2, Willa Synøve Marcussen Schou, 34-prosenter) vant veldig overlegent sist, men det var i dårligere selskap. Hun går «jättebra» sammen med Willa. Er blant de tre og kan også vinne. Distanse og underlag er perfekt. Men jeg frykter hesten til Tobias Hellgren og Anna Pilroth; Latour. Den kan bli vanskelig å slå.
Siste: History Hill spilles stadig opp; en 49-prosenter kl. 16.45

- 7 Astron (V65-6/V4-4, 21-prosenter) vant sist søndag på Göteborg og var bra. Litte tette starter og «tråkigt» startspor er et minus. Bør uansett være blant de tre. Det er Rock Dancer og Bartat å slå.

2 Simmy's Copshop (V65-6/V4-4, 7-prosenter) vant fire i fjor, har ikke vært på pallen i år:  - Riktig distanse og underlag. Virker som han har funnet formen. Får han opplegget i løpet slik han liker det, skal han ha en sjanse, melder jockey Silje Strand til ovrevoll.no.

* Parhestene Tobias Hellgren og Anna Pilroth har pene sjanser på Øvrevoll i dag. - Jag tycker de har vettiga chanser allihopa,  melder trener Tobias til ovrevoll.no, og han obs'er: - Jag tror 6 Martini (V65-2, Nora Hagelund Holm, 3-prosenter) är på tok för bortglömd på spelet. Har en langt bedre chans än att han vinner deta löp 3 gånger på 100...

* Regjerende championjockey Carlos Lopez leder med ni seire på Øvrevoll i år. Han har nå 498 førsteplasser og mangler to på 500 og Øvrevoll-jubileum. Willa Synøve Marcussen Schou har åtte så langt, Manuel Martinez syv. Det er med andre ord fight i toppen – og Willa ser sterk ut på papiret i dag med tre førstevalg i spillet. 

Baneansvarlig René Naustdal melder om en bane som blir som sist. Da var den  god til myk – og veldig fin og fair å ri på ifølge jockeyene.