Elione Chaves: - He's back!

Skrevet av Tom W. Johannessen,  22.05.2022
Artikkelbilde
Duca Di Como og Elione Chaves, en veldig samspilt duo. "Duca" tok søndag karrierens seier nummer 18 i den 29. starten. Foto: Stefan Olsson/Svensk Galopp

En sjette og to strykninger i Dubai. Og null seire på tre Jägersro-starter i fjor. Men nå var Duca Di Como der i gammel utgave. - He’s back, sa jockey Elione Chaves etter triumfen i Pramms Memorial.


Skimmelstjernen vant samme løp i 2020, nå dundret han inn til 600 000 svenske kroner og ny Pramms-triumf i Malmö søndag. 7-åringen, som eies av Stall Como, passerte dermed 5 millioner innløpt; summen er nå 5,1 millioner kroner. Og mer venter.

Cathrine lettet og glad. – Jo da, jeg var usikker. Dubai ble jo ikke det vi hadde håpet. Og han gikk ikke gode løp på denne banen i fjor. Men nå er han der han skal være igjen! Jeg er lettet og glad. Og det var veldig gøy å være her, sa trener Cathrine Erichsen som nå, på vegne av «Duca», retter blikket mot Valley Chapel Memorial på den svenske Derby-dagen på Jägersro.Cathrine Erichsen, Duca Di Como, Elione Chaves og Terje Lund i vinnerpaddocken på Jägersro søndag.
Foto: Stefan Olsson/Svensk Galopp

Halskappe. «Duca» gikk denne gangen med en halskappe som travere går med. – Han kneiser med hodet og «puller». Nå slappet han bedre av. Det var veterinæren som foreslo halskappe, forteller Cathrine til ovrevoll.no etter løpene på Jägersro.

Sølv til City Code. I Jägersro Sprint gjorde City Code, eid av Stall Fifty Shares, et nytt sterkt løp. Han fikk imidlertid aldri tak i favoritten El Guanche, trent av Ricardo Ramallo og ridd av Carlos Lopez. Men sølvet hadde litt gullsmak. – Han gikk et kjempeløp i sitt første møte med eliten. City Code ble slått av en topphest, sa Cathrine Erichsen.
Elione Chaves hadde også her styrmannsjobben.
Per Anders Gråberg vant, som Chaves, to løp, og leder i Sverige med 16 seire. P-A holder seg stadig over solide 25 i seiersprosent.

* Hestene til Wido Neuroth og Annike Bye Hansens General de Vega ble strøket på Jägersro etter papirproblemer på Svinesund.

William og Native Trail innfridde.  William Buick satt på en av tidenes favoritter i Irsk 2000 Guineas på The Curragh lørdag. Fra spor 1 måtte han og Native Trail inn med plan B, de var «trapped in a bit of a pocket» med Ryan Moore og Ivy League utvendig. Men luka kom, og Native Trail og William gikk strekt og greit unna til seier, én og trekvart lengde foran 40-oddser’n New Energy. Guineas-triumfen var verdt 285 000 pund. Trener Charlie Appleby har dermed tatt en historisk trippel i år:
Seier i Engelsk 2000 Guineas (Coroebus/James Doyle), Fransk 2000 Guineas (Modern Games) og nå triumf den irske utgaven.

I teten. William vant to på Nottingham søndag og topper nå i England med 20 seire foran mandagen på Leicester der han har fire ritt (to favoritter). Seiersprosenten er 22, det samme han stoppet på i fjorårssesongen. Ben Curtis, som har kommet sterkt tilbake etter skader, er toe med 18 førsteplasser og 26 i seiersprosent. Men 68 ritt mot Williams 91 så langt, er ikke nok til å kunne utfordre på sikt. Hollie Doyle, også 18 seire, ser farligere ut med 99 ritt og stor fart mellom banene. Men 18 i seiersprosent for Hollie er ikke nok, den må jekkes opp hvis hun skal kunne utfordre William om gullet.