Hampus G og Mie Blichfeldt i forgrunnen

Skrevet av Birger Christensen,  05.05.2022
Artikkelbilde
Macho Maja

Premien til beste firbente gir vi til Hampus G. Men du verden så imponert vi ble over debutløpet til Mie Blichfeldt. Hun er nesten 50 år yngre enn Finn Kristiansen, som kom fra løpet med æren i behold. Men Mie var urokkelig i front på oppløpet, og hun holdt greit unna for favoritten Oliver.

- Jeg begynte å bli litt nervøs da det nærmet seg start. men dette var bare kjempegøy. Takk til alle som har hjulpet meg i miljøet, det har vært fantastisk. Løpet gikk som jeg hadde håpet, og Macho Maja var veldig fin å ri, sa Mie, som fylte 20 år i mars. Nå leder hun statistikken blant amatørene. 

- Veldig bra av Mie. Hun rir for meg og Hallvard (Soma) og er lærenem, sa Are Hyldmo. Han var for øvrig skuffet over My French Dream. Men han var nok rett og slett ikke frisk. Lenge etter løpet hadde han fortsatt ikke hvilepuls. I forrige uke skaffet Are seg en toåring, som er halvbror til Stroxx Carlras. Da snakker vi om fjorårets doble Derbyvinner.

Hampus G ©hesteguiden.com

I 2019 ble Hampus G nummer to i Norsk Derby. Det var en stor overraskelse for de fleste. Sesongen etter ble en suksess, og han snuste på 90 i formtall. Nedturen kom i fjor, da det kun ble en andreplass på ni starter.

- Han ble melkesyrestiv tidlig i de fleste løpene. Ble halsoperert i vinter, og det var gledelig å se hans opptreden i dag, der han spurtet forbi sterk motstand, sa Cathrine Erichsen. Også deleier Geir Tjensvold var fornøyd.- Litt uventet mot så god motstand, men desto morsommere, sa Geir.

Simply Minds og Noble Justice gikk gode løp i årsdebuten til plassene nærmest vinneren. Det er to fireåringer vi får se mer til. 

Smooth Escape ©hesteguiden.com

To løp over den sjeldne distansen 2500 meter åpnet stevnet på Øvrevoll. I V65 var Smooth Escape på et nivå vi har sett henne før. Tet fra start til mål var oppskriften, og den formelen virket godt for Muriel Silva Machedo. I fjor ble det ingen seire på 12 starter for Smooth Escape, men nå fungerte det meste. Får hoppa kontrollere fra front, kan det fort bli flere seire. Banerekorden var fra 1999, og den slo Smooth Escape med 4.5 sekunder!

- Han er entaktet og måtte gå foran. Hadde nok ikke trodd at det skulle holde helt inn, sa trener Gina Mathisen. Hun fikk også se at Twisted ble tredje 

Clauses Andy ©hesteguiden.com

Clauses Andy i første løp hadde aldri vunnet før. Han traff ikke starten så godt, men før svingen var han i front. Siden kontrollerte han feltet og vant til 20 (19.99) i odds i et fem hesters felt. Mathilde Dupuy red et fint løp på vinneren.

Layton ©hesteguiden.com

- Veldig imponert over Mathilde med liten vekt på en stor hest, sa trener Marie Lustig. Hun hadde mer å glede seg til på slutten av dagen. Da tok Layton og Penny Lane en flott dobbeltseier. Carlos Lopez og ble trippelvinner blant jockeyene. Muriel Silva Machado fikset en dobbel. 

Game Changer ©hesteguiden.com

Etter overraskelser i de to første løpene, så det en stund ut til å bli en ny smell. Holiday og She's a Lady førte an frem til oppløpet. og førstnevnte holdt strålende. Men omsider fikk favoritten Game Changer opp farten, og i god tid før mål var han først. Det tredje maidenløpet for året ga seier til Carlos Lopez og Niels Petersen. Sugar Crust avsluttet fint og nådde nesten frem til Holiday.

Han er ikke helt til å stole på, men jeg tror han blir bra på litt sikt, sa Niels. Det var også Morten Myhre enig i. Som mange andre påpekte han at den løse banen var krevende. 

Rock Dancer er på trippel så å si hver gang. Det er snart ett år siden siste seier, men etter en sterk spurt nådde Rock Dancer helt frem. Hallvard Soma trener, og hestene hans viste fin form. 

Hestene går bra, og så var det veldig gøy med Mie i amatørløpet. Hun har lært mer på et halvt år enn mange gjør på et par år. Veldig moro, oppsummerte Hallvard det mange mente.

Rock Dancer ©hesteguiden.com