William på Magny Cours i World Cup

18.03.2022
Artikkelbilde
William Buick, med Rebel's Romance, vant UAE Derby på World Cup-dagen i fjor. I år sitter William på en japansk outsider i dette storløpet. Foto: Dubai Racing Club

Nye kort legges til kabalen i World Cup i Dubai: Hovedløpet, kl. 17.30 den 26. mars, får trolig 11 hester til start. William Buick sitter på André Fabre-trente Magny Cours fra Godolphin.

* 32 Gruppe 1-vinnere starter i de ni løpene World Cup-dagen, den 26. og sterkeste utgaven på veldig mange år.
14 hester kommer fra USA og hele 24 fra Japan som markerte seg med fire seire på Saudi Cup-dagen.
Samlet premiesum i år er 30,5 millioner kroner i "The richest day in racing".

USA-dominans.
Irad Ortiz jr. sitter på World Cup-favoritten Life Is Good som kom til Dubai 15. mars. Todd Pletcher trener. Flavien Prat er tilbake som "regular" jockey på nestfavoritten Hot Rod Charlie som William Buick vant med i "prepløpet" Al Maktoum Challenge (Gr.2) 4. februar. Doug O'Neill trener.
Country Grammer og Midnight Bourbon rangeres etter Life Is Good og Hot Rod Charlie i forhåndsspillet til World Cup.
Alle de fire nevnte hestene er trent i USA. William Buick var aktuell på Saudi-toeren Country Grammer fra Bob Baffert, men med Magny Cours i feltet, ble det et Godolphin-ritt på William.

Ble treer i fjor.
Magny Cours ble treer for William Buick i World Cup i fjor (ti millioner krone i tredjepremie). Mystic Guide fra Saeed bin Suroor og Godolphin vant 2021-utgaven på Meydan. - Magny Cours kommer til å gå et godt løp, men det er litt ambisiøst å si at vi skal vinne. Det kan mangle litt stjernekvalitet. Life Is Good var imponerende i Pegasus Cup. Lengre nå, men en naturlig favoritt. Hot Rod Charlie, som jeg vant med 4. februar, er en ukomplisert hest. Har akklimatisert seg og kan utfordre. Spørsmålet er om han er god nok? I fjor var ikke World Cup-løpet veldig bra, det er et tøffere løp i år. løpsdag. Det er snakk om store penger, men det er først og fremst mye ære på spill, uttaler William Buick til ovrevoll.no fredag.

- Hva med Yibir i Sheema Classic?
- Han var veldig god til Breeders'-seier i november i USA. Slo O'Briens Broome da. Men det er japanske hester i form i dette løpet. Gruppe 1-vinnerne Glory Vase og Shahryar er tøffe. Glory Vase vant Hong Kong Vase i desember.

- Og i Gold Cup sitter du på Manobo?
- Ja, dette er en veldig fin hest. Fem av fem og kan mer enn vist for å si det sånn. Jeg holder dette for å være min beste sjanse på World Cup-dagen.

- Hvilken hest velger du i Al Quoz Sprint?
- Jeg "delayer" valget til etter helgen. Man of Promise, Creative Force og Naval Crown er topphester. Creative Force er Gruppe 1-vinner fra Ascot. Men det er vanskelig for meg å gå mot Man of Promise etter løpet sist. I dette sprintløpet er det en fordel å havne i et høyt startspor nær tribunesiden, sier William Buick.

SHEEMA CLASSIC er nå verdens best betalte gressløp. Ledende jockey er vår mann William med fire førsteplasser: Den første kom i 2010 og var et gjennombrudd for dengang 22-årige William Buick. Da Re Mi het hesten med de musikalske undertonene i navnet. Musikalkomponisten Andrew Lloyd-Webber var eier. John Gosden trente.
De tre andre Sheema-triumfene kom på stripe, alle trent av Charlie Appleby og eid av Godolphin:
Jack Hobbs (2017), Hawkbill (2018) og Old Persian (2019) var seiershestene.
Mishriff med David Egan og trent av John Gosden vant løpet i fjor.
- Jeg husker veldig godt seieren med Da Re Mi. Ja, det var et gjennombrudd. Det kunne ha vært fem i Sheema Classic. Ghaiyyath hadde vunnet i 2020, men løpet ble avlyst grunnet pandemien, uttaler William med blikket bakover i tid.

ANDRÉ FABRE, som trener Magny Cours i Frankrike, har aldri vunnet World Cup i Dubai, men han er trenerkongen i storløpet Prix de l'Arc med åtte seire.

COPANO KICKING var en vinner for William Buick i Riyadh i fjor. Ville definitivt ha satt farge på Golden Shaheen i år, men er halt og starter ikke neste lørdag.