Soma i storform

10.11.2022
Artikkelbilde
Lynghonning ©hesteguiden.com

Hallvard Soma har hatt en strålende sesong og nå i høst har han virkelig levert gode resultater. Torsdag ble det en ny dobbel til stallen. Totalt har det blitt 13 seire og godt over millionen innløpt for stallen. Også trener Are Hyldmo vant to løp, mens jockeyene Carlos Lopez og Elione Chaves gikk til topps tre ganger hver. For øvrig var det en kveld hvor mange av favorittene innfridde forventningene. Neste uke er det klart for sesongfinale på Øvrevoll.

Lynghonning (S.C.E.A. Haras De Miel) og stallkameraten Bobby The Brown dro unna feltet på oppløpet i kveldens femte løp. Førstnevnte var sterkest i sluttfasen og seiret med fire lengders margin, mens trener Hallvard Soma kunne smile etter å ha vunnet dobbelt. -Dette var bra. Det er deilig å se oppløpet når det ender i en duell mellom to hester fra samme stall. Det har vært en god sesong for stallen og jeg synes det fungerer fint om dagen. Begge hestene fra stallen får pluss for dagens løp, sa trener Hallvard Soma.

©hesteguiden.com

The Singing Butler  ©hesteguiden.com

The Singing Butler (Masterpiece Stables) overtok initiativet tidlig på oppløpet. Derfra hadde Elione Chaves god kontroll, og de holdt sikkert unna for godt avsluttende Oliver. Det var Butlerens første seier denne sesongen. – Det var fortjent at han fikk finne i kveld, og jeg synes han var sterk som holdt trygt unna. Hvis han tar dette løpet fint har jeg lyst til å prøve han på lengre distanse på året siste løpsdag om én uke, fortalte Soma etter kveldens andre seier.

 

Penfolds ©hesteguiden.com

Penfolds (Ellen M. Jenssen) gikk utvendig for ledende Two Times i innledningsløpet. Fra den posisjonen hadde Carlos Lopez full kontroll på konkurrentene og de vant helt overlegent til slutt. -Dette er en bra hest som jeg mener skal ha god utvikling neste sesong. Han har vunnet tre ganger i år og seieren i dag var overbevisende, sa trener Niels Petersen som gleder seg til å reise til Bahrein for å starte med en av stallens store stjerne King David. -Han møter knallhard motstand, men det blir en opplevelse og vi gleder oss, avsluttet championtrener Petersen.

 

Lady Fabiola ©hesteguiden.com

Lady Fabiola (Stall Marma) leverte et flott løp til annen i NM sist, og hun fulgte opp med en helt suveren seier nå for Elione Chaves. Det var hennes første start for trener Cathrine Erichsen. -Hun leverte et strålende løp og dette er en fin hest å få inn på stallen. Eierne satser hardt og det er gøy at de lykkes, sa Cathrine Erichsen. -Dette var stort og det er ekstra stas med eget oppdrett, supplerte medeier Trond Jørgensen.

 

Spirit of Cimarron ©hesteguiden.com

Spirit Of Cimarron (Stall Lilleville) har levert mange gode innsatser uten å få vinne løp. Ulrika Holmquist sendte treåringen til front, og fra den posisjonen gjorde de kort prosess. Han vant helenkelt. -Det er en fin treåring som vi kjøpte på auksjon etter at Øvrevoll hadde importert noen løpshester fra England for videresalg. Jeg har ventet på denne seieren og mener bestemt han skal ha mer å hente neste sesong, sa en tilfreds trener Are Hyldmo.

 

Pirlo ©hesteguiden.com

Pirlo (Inger Skrede) lå godt plassert underveis, ble lagt i angrep inn mot oppløpet og vant sikkert foran My Birdie som spurtet sterkt. Carlos Lopez red niåringen som virkelig har vært en plussvariant for norsk oppdrett. Han blir trolig millionær neste år. -Det var moro at han vant i dag. Han betyr mye for stallen og nå blir det en sesong til, fortalte eier Inger Skrede. -Han gjør en god innsats i kveld og jeg er veldig glad for at stallen nå passerte én million innløpt i år. Det er en ny milepæl, sa trener Knut O. Arnesen. Paret skulle hjem å feire med champagne.

 

Honroah ©hesteguiden.com

Elione Chaves red et taktisk godt løp med Honorah (Stall Butterfly) og tok seg enkelt forbi Klint på oppløpet. Han tok årets andre seier, og kan vise til seks trippelplasseringer på åtte starter. -Jeg synes løpet i dag var godt og det bør være mer utvikling her. Det er gøy for eieren Poul som bidrar mye i stallen og står på for å bidra til gode resultater, oppsummerte en fornøyd trener Are Hyldmo etter kveldens andre stallseier.