Cathrine har nøkkelen i dag

Skrevet av Tom W. Johannessen,  10.11.2022
Artikkelbilde
My Birdie, med Willa Synøve Marcussen Schou, vant sist og kan gjenta i dag. Foto: Hesteguiden.com

Cathrine Erichsen, nr. 3 på statistikken, er dagens nøkkeltrener. - 5 Lady Fabiola (V5-1) og 4 My Birdie (V5-3/V4-1) er veldig gode sjanser, sier Cathrine til ovrevoll.no og flagger klar optimisme.

* Hun har seks starthester torsdag og melder at «de ser bra ut, hele gjengen».

Her er Cathrines kommentarer

1 Hampus G (1. løp, Elione Chaves) har ventet på løp. Ikke stått så billig inne på lenge. Det er jeg som har valgt jockey på mine.
2 Two Times (1. løp, Gutemberg Da Silva) er i kjempeslag. På sitt høyeste i handicap. Ikke brukt mye. Vanskelig å si hvem som er først av Hampus og Two Times.

- 2 Secret From Soa (V5-1, Nora Hagelund Holm, 11-prosenter, 07.00) er ute for å få en gjennomkjøring. Er ikke i nærheten av Lady Fabiola.
- 5 Lady Fabiola (V5-1, Elione Chaves, 63-prosenter) var veldig bra som toer 27. oktober i Norsk Rikstoto Oppdrettsløp. Bør ha en kjempesjanse her.

- 5 Kill That Cat
(V5-2, Elione Chaves, 17-prosenter) møter 3-åringer nå. Også bedre rustet i dag. Regnes.

- 4  My Birdie (V5-3/V4-1, Willa Synøve Marcussen Schou, 31-prosenter) var veldig bra til seier sist, viste tøffe takter. Flott sjanse igjen; det er vel 2 Pirlo som er hesten i mot.

* Carlos Lopez, som vant fire løp søndag, er Øvrevoll-champion for 9. gang. 40-åringen har vunnet 32 løp på hjemmebanen i år.

WILLA SYNØVE SCHOU MARCUSSEN er toer på jockeystatistikken med 19 seire. Nummer 20 kan komme i dag; Willa rir med stadig større selvtillit - og har alltid blikket på vinnerpaddocken. Hun har et par spennende i dag.

- 4 My Birdie (V5-3/V4-1, Cathrine Erichsen trener) ga meg en god følelse sist. Jeg skal jobbe for ny seier.

- 5 Gold Rush (V5-5/V4-3, Isodro Vergara) kjennes fin ut i trening. Litt usikker på distansen. Har ikke ridd henne på så kort distanse før, men jeg skal gjøre mitt beste, melder Willa til ovrevoll.no.




47 millioner for 2,5 prosent!
Flightline, verdens høyest rankede hest, vant Breeders’ Cup Classic i Kentucky forrige lørdag (se bildet over; Keeneland/video).
Nå, etter seks seire på seks starter, er det snipp, snapp, snute i løpssammenheng.
Avlskarrieren venter. Mandag ble 2,5 prosent av hingsten auksjonert bort på Keeneland i Kentucky.
Vinnnerbudet: 47 millioner norske kroner.
Bruker vi gangetabellen, er da hestens totalverdi 1,88 milliarder norske kroner!
Altså mer enn Erling Braut Haaland som av Transfermarkt nå i november prises til 1,75 milliarder på fotballbørsen.
Flightline ble solgt som åring på Fasig-Tipton Saratoga Sale for én million dollar. Småpenger når man kjenner dagens fasit. Sprangavgiften er nå satt til 200 000 dollar.

Også slutt for 5-årige Alpinista
Hun har ikke tapt løp siden september 2020. Åtte strake, ti på femten i hele karrieren - og seks ganger Gruppe 1-vinner: Men nå er sluttstrek satt for superhoppa Alpinista, en tøff vinner av Prix de l'Arc i år.
Det er Racing Post som melder dette. Luke Morris var seirende jockey i Paris, Sir Mark Prescott trener og Kirsten Rausing eier. En liten skade i oppkjøringen til en planlagt start i Japan Cup er årsaken til beslutningen som ble tatt av kretsen rundt Frankel-datteren Alpinista om løp inn 37 millioner i karrieren.