- Starter kun en hest, men hun er bra

Skrevet av Birger Christensen,  10.10.2022
Artikkelbilde
I Rest My Case ©hesteguiden.com

- Jeg starter bare I Rest My Case på hele løpsdagen. Nå er det høst, og mange hester mister formen på denne tiden. Men hun ser bra ut i trening, og jeg tror på en fin sjanse.

Norsk Oaks er årets siste klassiske løp. Det er 1000 Guineas, 2000 Guineas, Derby, St Leger og Oaks som utgjør treåringenes fem klassiske oppgjør. Annike Bye Hansen hentet hjem sitt første Derby i august med Hard One to Please, Nå blir hun trolig favoritt med I Rest My Case. Feltets eneste norskoppdrettede hest har hatt en flott sesong. Drømmemilen vant hun på Derbydagen med "halve oppløpet", og et par ganger har hun utfordret en så god hest som Hear the Drums. Nå er det Derby-toeren Sea Lodge, som vant Oaks på Klampenborg, som skal slås. I Gøteborg forrige helg vant Amanda St Leger foran Entangle Rose og Sea Lodge. Trippel til hoppene altså, og nå kommer I Rest My Case i tillegg. Entangle, moren til Entangle Rose, vant for øvrige Oaks på Øvrevoll i 2009, og hun er en av de aller beste hoppene som har startet på Øvrevoll.

 

Michelets Minneløp er ett av de mest anerike løpene på Øvrevoll. Major Michelet var en av de viktigste personene i de første årene ved oppstarten i 1932. Han døde dessverre allerede i 1935, og fra 1936 er løpet blitt avholdt. En bråte med topphester har vunnet løpet. Vi nevner kort fra 80-tallet hester som Rheinsteel, Wildvogel, Call to Honor og Sunset Boulevard som alle befant seg i den ypperste eliten. I fjor vant Quebello, årets vinner av Oslo Cup. Da ble Smazing nummer to, og hoppa ser ut til å like den krevende distansen. Kanskje hadde det vært riktig å tippe Quagmire først. Han har startet tre ganger på Øvrevoll i år, og det har endt i tre seire. Men nå står Smazing syv kilo under Quagmire, og vi tror på seier for Niels Petersens stayer. Two Times fra Cathrine Erichsens stall er også interessant. Vant løpet i 2021 og nærmer seg storformen.

 

Norsk Jockeyklubs Sprintløp og Fearnleyløpet krydrer også den innbydende lunsjen. Om alt går rett for seg, vinner Could Be King sprinten. Han har vært fantastisk i år med fem av fem i Skandinavia, og på likevekt må han bli vår banker. Brian Ryan var treer i fjor, men nærmere seks lengder bak. City Code og Miss Haven holder formen, og de bør begge være i trippelkampen.

 

Fearnleyløpet er som Michelets Minneløp et løp med solid bakgrunn Her er det de norskfødte som regjerer. Purple Ace er en enorm fighter, men nå skal han forsvare formtall 87. Vinner han nå, skal vi "bøye oss i hatten" som Heidi Weng ville ha gjort. Vi tror mest på Macjack og Pirlo, som med sine lave vekter ser ut til å ha en tiltalende oppgave.

 

Vi nevner også at amatørene har en ytterst interessant klokkekamp. Samtidig er det spennende om Mie Bilchfeldt klarer å holde unna i kampen om championatet. I sin første sesong som rytter har hun to seire til gode på Emilie Finckenhagen og Ida Tandberg.