Emilies superkveld

06.10.2022
Artikkelbilde
Famous Riff ©hesteguiden.com

For en måned siden vant Emilie Finckenhagen dobbelt i Istabanbul. Nå slo hun til med to seire på hjemmebane. Dermed ble det en perfekt kveld for vår dyktige amatørrytter som nå reiser til Firenze og andre deler av verden for å ri nye Fegentri-løp. -Dette var veldig gøy, to seire på samme kveld er ikke hverdagskost. Jeg kjenner Famous Riff godt og har ridd han mye. Trener Are Hyldmo har lært meg mye og gitt meg mange muligheter. Han vant enkelt i dag, sa en glad Finckenhagen. Også Are Hyldmo vant to løp denne torsdagen. Spillemessig ble det krevende og det blir jackpot i V65 torsdag 27. oktober.

Stallkameratene Clauses Rekato og Clauses Andy dro friskt unna i amatørløpet. Det passet perfekt for favoritten Famous Riff (Fam Grande), og dyktige Emilie Finckenhagen cruiset inn til enkel seier. -Jeg sa på forhånd at denne oppgaven var helt perfekt. Når tempoet i tillegg ble så hardt foran, forstod jeg tidlig at dette ville gå veien. Emilie rir flott og kjenner i tillegg hesten godt. Dette ble lett og vi får se om det kan bli litt mer moro utover høsten, fortalte trener Are Hyldmo.

©hesteguiden.com

 

 

London Rock ©hesteguiden.com

Kveldens første løp endte opp i en tett finish mellom London Rock (RM Stables) og Prince Of Fjords. Målfotoet viste at det var førstnevnte som ble ropt opp som vinner for Elione Chaves. Dermed fikk seksåringen årets første fulltreffer. -Jeg synes det ble et fint løp for han og Chaves løste oppgaven fint. Det ble jevnt, men holdt akkurat til en fortjent seier. Vi har gjort noen mindre justeringer, men jeg har kun hatt hesten på stallen i en måneds tid, sa trener Are Hyldmo om kveldens andre vinner.

 

Heshmah ©hesteguiden.com

Spirit Of Cimmaron dro opp tempoet i V65-1, men det holdt ikke helt hjem. Elione Chaves var på offensiven igjen og vant maidenløpet meget enkelt med femtevalget Heshmah. Han red het smart løp med den fireårige hoppen som dermed kunne kvittere ut karrierens første seier. Dermed ble det en ny triumf til duoen Annette Stjernstrand og Nathalie Mortensen.

 

Xtara ©hesteguiden.com

Det skulle bli mer blå gult i den andre avdelingen av V65. Sunbreak trakk opp tempoet i front med følge av Quelle Eleganze. Bak dem skygget femtevalget Xtara, og da Ulrika Holmguist la hesten i angrep på oppløpet holdt det til sikker seier. Hesten tok årets første triumf foran en tapper Quelle Eleganze. Trener er svenske Marie Lustig.

 

Macjack ©hesteguiden.com

Mackjack (Showjumpers Racing Club) fikk et perfekt løp bak ledende Perfect Illusion. Da Jan-Erik Neuroth satte inn støtet slo han om takten for alvor. Den norskoppdrettede hesten holdt sikkert unna for Queen Of Antarktis. -Jeg var rimelig sikker på seier i dag, for han stod helt nydelig inne i løpet. Med dagens seier rundet han millionen innløpet i karrieren. Nå satser vi på suksess i Fearnley-løpet, uttalte amatørtrener Arne O. Karlsen om vinneren som var et sjettevalg i spillet.

 

Chef La Adare  ©hesteguiden.com

Det var full fart på forestillingen i det sjette løpet over 1100 meter. Tredjevalget Chef La Adare (Stall Bergløkka) tok kommandoen direkte og holdt sikkert unna for storfavoritten Bobby The Brown. Dermed kunne lærlingen Silje Strand juble over seier i tospann med amatørtrener Helle Bakken. -Silje så ut ti å ha full kontroll og hesten leverte på topp i dag. Dette var gøy, for jeg ønsker å satse litt fremover, konstaterte en fornøyd Helle Bakken.

 

Tsupermand ©hesteguiden.com

Tsupermand (Stall Markeng) gjorde en flott figur i V65-finalen og overrasket ved å vinne som et tiendevalg i spillet. Dermed blir det jackpot i V65 torsdag 27. oktober. Emilie Finckenhagen tok sats på bortre langside, og etter en solid langspurt holdt de unna for godt avsluttende Machine Gun. -Han stod for en bra prestasjon i kveld og det var godt det holdt helt hjem. Han trives om høsten, så nå satser vi på mer suksess mot slutten av sesongen, fortalte en glad amatørtrener fra Skreia Gunn Elisabeth Skullerud.