Buick ble jockey-champion

16.10.2022
Artikkelbilde
William Buick var en svært fortjent og populær vinner av det engelske jockeychampionatet. Lørdag mottok han pokalen på Ascot med både familie og venner til stede.

Lørdag ble det offisielt, norske William Buick ble Flat Jockey Champion i England. Han har ledet klart gjennom sesongen og det skilte hele 67 seire ned til Hollie Doyle på annenplass – ren utklassing!

William Buick har gjennom flere år vært i jockey-toppen og har de to siste årene endt på annenplass i championat-striden. Nå har drømmen gått i oppfyllelse for 34-åringen fra Eiksmarka i Bærum. 

– Det er stort, og noe jeg har drømt om i lang tid. Det har tatt noen år, men det føles helt fantastisk, sier Buick.

Mye hardt arbeid ligger bak, det er han veldig klar på. Allerede etter første året på Eikeli Videregående skole dro han til England som jockeylærling. 

– Dette er det man jobber mot. Man vil vinne Derby og man vil bli Champion. Du kan ikke fovente at det skal bli slik, men man må leve i håpet og jobbe mot målet. 

– Hardt arbeid hver eneste dag og hvert eneste løp, det er det som må til. Når det går bra og man vinner løp på store løpsdager med gode hester – det er den beste følelsen man kan ha. Selv om det er mye jobb og slit som ligger bak, så ville jeg ikke byttet det mot noe, sier Buick. 

Vi vil publisere mer om Williams store år, og gratulerer så mye med championatat i England. Norsk galoppsport er svært stolte av deg!