Carlos: - Bør vinne. En meget talentfull hest

20.10.2022
Artikkelbilde
Carlos Lopez er på vei mot sitt niende Øvrevoll-championat. Han har solid seierstro i V5-1 i dag. Foto: Eirik Stenhaug

Carlos Lopez har 27 Øvrevoll-seire så langt i år. Den 28. er neppe langt unna. – 7 Soulofchess (V5-1, Niels Petersen) bør vinne. En meget talentfull hest, melder champion Carlos til ovrevoll.no. 


HAN ER meget stødig både i vurderingene og i salen. Årets championat er allerede i boks. Han tok sitt første på Øvrevoll i 2007. Nummer ni kommer altså i år, da er han alene på toppen han i fjor delte med legenden Janos Tandari.  Seiersprosenten i år er 20, i 2015 vant Carlos 48 løp og hadde mektige 25 i seiersprosent.

MER TALL: I 2018 var Carlos fra Santiago og Bærums Verk den første som passerte ti millioner svenske kroner innridd av jockeyer i Sverige på én sesong (10,6 millioner).
I år har 40-åringen, som fyller 41 i desember, ridd inn 4,7 millioner i Sverige som sjettemann på den svenske statistikken.

PÅ PAPIRET ER de to tøffeste opponentene til 7 Soulofchess, en 54-prosenter, disse to: 
 2 Yukochan (V5-1, Annike Bye Hansen/Jacob Johansen) og 5 Dream Away (V5-1, Tobias Hellgren/Anna Pilroth).
- 5 Dream Away tror vi er bedre enn raden. Men det er jo to debutanter her med bra stamme som er tøffe tross debut, sier Tobias Hellgren som «ikke tror 7 Archers Ignite (V5-2, Anna Pilroth) er noe for spillerne».
Han melder imidlertid til ovrevoll.no at lite spilte 3 Ede’s Garrinchi (V5-4/V4-2, Nicolas Vega) «kjennes fin ut i trening igjen».

NATHALIE MORTENSEN og "morsan" Annette Stjernstrand sender ut 3 Is What It Is (V5-1) med Nora Hagelund Holm: - Jeg synes min 2-åring er veldig fin. Vi har trent ham i boksene, og håper han springer skikkelig av i dag. Da bør han være der framme, melder Nathalie til ovrevoll.no om 4-prosenter'n.