Hellgren i dag: - Tre kan vinne, to bør vinne

Skrevet av Tom W. Johannessen,  01.10.2022
Artikkelbilde
Quebello får seiersklapp av Anna Pilroth på vei mot seier i Oslo Cup. Foto: Hesteguiden.com

Trener Tobias Hellgren er aldri redd for å stikke haken frem. Han kommer med fire til Øvrevoll og flagger en god porsjon optimisme: Tre kan vinne, to bør vinne, sier han til ovrevoll.no.


* Tobias Hellgren har 12 på 62, 906 000 kroner på konto og er sjette på Øvrevolls trenerstatistikk. Anna Pilroth har 13 på 56 starter og er firer på jockeystatistikken som toppes og trolig vinnes av Carlos Lopez. 40-åringen fra Santiago og Bærums Verk er på vei mot sitt niende Øvrevoll-championat.

Her er Tobias Hellgrens kommentarer til ovrevoll.no:

- 7 Quebello (V64-1, Anna Pilroth, 63-prosenter lørdag kl. 22) ble firer i Stockholm Cup, lite slått. Var litt forkjølet da, kjennes bedre ut nå. Blir «svår» å slå søndag. Tung bane er nok en mindre «nackdel» for ham enn flere av de andre – for å si det på den måten.

- 9 Linda Lou (V64-3/V4-1, Breeders Prize Sprint, Anna Pilroth) er en ganske fin hest. Blir bra på sikt. Jeg er fornøyd med henne i trening. Regnes bak de tre mest spilte som skiller seg ut. Vi satser på penger.

- 10 Ginmann (V64-5/V4-3/V5-2, Anna Pilroth, 16-prosenter) får aldri penger på Bro, han går ikke på den banen. Er i samme form som da han vant på Øvrevoll. God sjanse, bør kunne vinne igjen.

- 4 Dream Away (V5-5, Anna Pilroth) var litt uforberedt første gang ut 8. september.
Var litt mer enn øltønne enn løpshest. Men dette er en fin type, det er muskelmasse her. Skal strekes nå. Absolutt! sier Tobias Hellgren.

PER-ANDERS GRÅBERG har så langt 49 seire i år i Sverige og er helt overlegen i sitt hjemland. 48-åringen har bare to på Øvrevoll, kan øke søndag. Legg merke til at det er fleksible blinkers på alle Roy Arne Kvisla-hestene; altså fire av de fem P-A rir denne søndagen.

Per-Anders Gråberg trekker frem to av sine som de beste sjansene søndag:


- 9 Running Rolf (V64-2, Roy Arne Kvisla trener) er en «jättefin» hest. Var litt sjuk i sommer. Slått halvannen lengde av Titannia og Giant Fortune i Breeders’ på Bro 11. september. Har gått med håndbremsen litt på. Fleksible blinkers. Jeg obs’er litt her.

- 11 Samara Bay (V64-6/V4-4/V5-3, Susanne Sivrup-Rosenqvist) førstetipper jeg. Skulle kanskje hatt 1370 meter, men hun er rask nok. Jeg må få henne til å koble av, da speeder hun fort, sier P-A Gråberg til ovrevoll.no.   

* Carlos Lopez, på vei mot sitt niende championat på Øvrevoll, rir i syv av dagens ni løp: 
- 10 Hear The Drums (V65-2, Niels Petersen, 8-prosenter kl. 10 søndag) er min beste sjanse i dag, melder Carlos til ovrevoll.no før løpene.
Dette er interessant info fra championjockeyen. Han sitter på fire hester som er klart mer spilt enn Hear The Drums.

OM BANEN: Målt til 5,1 lørdag. Ingen nedbør meldt i dag. - Regner med tunge forhold og veldig krevende bane etterhvert i dag. 2-åringene i 7. og 8. løp får en tøff oppgave. 5 Ami De Vega (V5-4) er bra, men kanskje litt kort distanse, melder Jan-Erik Neuroth til ovrevoll.no 



PERLEN-VINNER: Amanda, fra Jessica Long (t.v.) og eid av Stall Perlen, gikk til topps i Svenskt St. Leger lørdag på Göteborg. Snaut slått var Entangle Rose fra Cathrine Erichsen. Premieutdeler; v.d. i Svensk Galopp, Harald Dørum. Oliver Wilson satt i salen. Stall perlev vant også med Miss Haven og Master Zone, begge ridd av Jan-Erik Neuroth.
Foto: Svensk Galopp 

 

Sterk trippel til Perlen i Göteborg lørdag

Av: Birger Christensen
Stall Perlen hadde hester til start i tre løp på Gøteborgs finaledag lørdag. Det endte i tre flotte seire. Wido Neuroth trener to av dem, men den viktigste er det Jessica Long som står bak.

Målfoto i favør Amanda
Amanda gikk til topps i St Leger etter en hard strid mot Entangle Rose (Cathrine Erichsen/Elione Chaves). Målfotoet gikk i favør av Amanda, mens den klare favoritten, Sea Lodge, måtte nøye seg med tredje. Annenhesten i Norsk Derby og vinneren av Dansk Oaks kom aldri helt frem til å kunne true de to beste.

Trippel til hoppene
- Det er første gang jeg vinner et St Leger, sa Oliver Wilson, som red et flott løp på Amanda. Den fine hoppa vant Derby Trial på Klampenborg og ble tredje i Derby på samme bane. Da satt Jan-Erik Neuroth på ryggen av Amanda, mens han nå var sammen med Sea Lodge. For første gang ble det trippel til hoppene i et St. Leger, og for Jessica Long var seieren nok til å bli trenerchampion. Blant jockeyene var Per-Anders Gråberg klart best.

* De øvrige vinnerne til Stall Perlen er det Neuroth som står bak. Miss Haven og toårige Master Zone tok to fine seire.

- Jeg måtte vente litt med å få åpning  med Miss Haven, men det ordnet seg, sa Jan-Erik etter et godt ritt innvendig. Med Master Zone ble det enkelt. Med den gylne avstamningen Appel Au Maitre - La Zona viste han takter som lover godt. Lørdag var selskapet nokså enkelt, men det blir nok mer å høre om fra den kanten.- Vi vant veldig enkelt, og her er det mye å gå på, konstaterte Jan-Erik.