Ingen enkel rebus

Skrevet av Birger Christensen,  04.10.2022
Artikkelbilde
Bobby The Brown ©hesteguiden.com

Om det ikke blir noen strykninger i V65-spillet torsdag, koster det i overkant av 730 000 å være sikker på seks rette. Det anbefaler vi ikke å satse på, men tror at det er gode sjanser for fine penger for en sekser.

Et maidenløp innleder V-spillet. Ofte er maidenløp ganske lette å lese hvor en eller to hester skiller seg en del ut. Det føler vi ikke her, Særlig kan det skje overraskelser når hester bytter underlag fra gress til sand. Riktignok er det flere gressløp i lunsjen i neste uke, med blant annet Oaks, Michelets Minneløp, Fearnleyløpet og Norsk Jockeyklubs Sprintløp, men ellers dominerer sandbanen. Det skjer også ofte at en hel del hester mister formen på disse tider etter en lang og krevende sesong. I Arnfinn Lunds Minneløp sto Valence og Simply Minds bedre til med vekten enn de pleier, likevel endte de på de to siste plassene. Kanskje kan en ide være å spille hester som ikke har startet så tett gjennom sesongen, for mange løp tar ofte ut sin rett. 

 

Hva er så bankeren i kommende V65-omgang? Vi ble voldsomt imponert av Bobby the Brown da han 15. september gikk på 1100 meter på sanden. Da var han totalt overlegen på en for denne klassen meget gode tiden 1.07.8. Gangen etter var det 1600 meter på gresset, og da gikk det ikke like bra. Vi tror på seier nå, og ytterspor trenger ikke være så farlig. Går han like fort fra start som da han vant, er han først før hestene kommer til svingen.

 

Det er syv løpsdager igjen dette året. Vi skal følge kampen om diverse championater. Noen er spennende, andre for lengst avgjort. Omtale skal alle kategoriene få, og vi starter opp til løpene torsdag 20. oktober.