Norsk oppdrett i fokus

Skrevet av Birger Christensen,  25.10.2022
Artikkelbilde
Flower Power, Alaska og This Is Pippi på gresset ©hesteguiden.com

Norsk Rikstotos Oppdrettsløp og Norsk Rikstoto Grand Prix er de to mest verdifulle løpene som gjenstår på årets sesong på Øvrevoll. Løpene er forbeholdt de norskoppdrettede, og de avholdes torsdag. Toåringene møtes i Oppdrettsløpet, mens Rikstoto Grand Prix er for de treårige og eldre.

Å oppdrette en hest som tjener mye penger, er lurt. I år har I Rest My Case vært i særklasse blant de norskoppdrettede, og dermed vinner Øien gård tittelen blant oppdretterne. Etter løpene torsdag blir det ikke så veldig store endringer, men plassene bak vinneren er ikke helt avgjort Sist torsdag rykket Maria Robertz opp på fjerdeplass etter annenplassen til Gold Rush. Vi skal selvsagt følge med frem til finaledagen, men klart er det at ingen tar igjen Øien gård.

 

Her følger fem på topp før løpene torsdag. Det er navn på oppdretter, premiesum og den hesten som har løpt inn mest penger for hver oppdretter.

 

Øien gård                      954 349           I Rest My Case

Gudbrand Gjestvang    533  466           Kill that Cat

Buck Racing                 426  500           Buckybelle

Maria Robertz              401  045           Sid Game

Stall GM                       394  000           Perfect Illusion     

 

Norsk Rikstoto Grand Prix teller kun seks hester. Pirlo og Macjack var de to nærmeste til Purple Ace sist. Pirlo står denne gang to kilo under Macjack, og det kan gi utslaget. Sistnevnte har for øvrig en mulighet til å bli mestseirende hest på banen. Treåringene Buckybelle og Kill that Cat gjør en spennende start mot de mer garvede. Begge har vist flott form, og særlig Buckybelle har nok en fordel av sandbanen. My Birdie på sitt beste kunne ha vært vinnertippet, men det har vært mye "strul" i år. Da har vi nevnt alle unntatt Crossroad Blues. Hans formtall er nå så lavt, at det burde være gode muligheter. Men vi er blitt skuffet flere ganger og avventer.

 

De norske toåringene i Oppdrettsløpet har jevnt over startet forsiktig. Alaska gjorde en flott debut og var nær ved å vinne. Men Flower Power tok seg forbi, og This is Pippi var rett bak. Take a Chill Pill startet ikke i dette løpet, men har vist nok til å regnes Her kan det dessuten dukke opp noe fra dypet, for toåringene kan finne på å forbedre seg mye fra en start til en annen.