Tips onsdag 12. oktober kl. 12.00

Skrevet av Birger Christensen,  10.10.2022
Artikkelbilde
Could Be King ©hesteguiden.com

Onsdagens flotte lunsjløp på Øvrevoll innleder galoppuka. Den fortsetter på Klampenborg lørdag, hvor blant annet St Leger står på programmet. Uka avsluttes på Bro med en riktig velfylt og fin meny. Ikke minst er vi spente på toåringenes Vinterfavoriternas Pris. Er det en Derbyvinner til neste år med i feltet? Vi nevner også at William Buick skal hedres lørdag på Ascot med sitt suverene jockey-championat i England.

1. LØP - V4-1 - MAJOR CHR F MICHELETS MINNELØP - 2830 GRESS

Smazing blir vår favoritt i Michelets Minneløp. Ble toer i løpet i fjor bak stjernen Quebello. Har tapt mot gode Quagmire i år, men vektmessig er hun bedre ute her. Two Times vant løpet i 2021, later til å være på vei mot form. Twisted har også vært på trippelen i Michelets, ikke helt borte. Ginmann vant på 2400 meter i 2019, men vi tror ikke distansen her er noen fordel.

Tips: 1 Smazing - 6 Two Times - 3 Twisted  Outs: 8 Quagmire

 

2. LØP - V4-2 - NORSK OAKS- 2400 GRESS

V4-bankeren blir I Rest MyCase. Hun har vært imponerende god i hele år. Var overlegen i Drømmemilen og har også gitt en så god hest som Hear the Drums hard kamp. Kvartetten Amanda, Entangle Rose, Sea Lodge og Roxette hadde en tøff fight i St Leger i Gøteborg. Av disse synes vi faktisk at Entangle Rose er den mest spennende med meget positiv utvikling. 

Tips: 2 I Rest My Case - 6 Entangle Rose - 3 Sea Lodge  Outs:8 Amanda

 

3. LØP - V4-3 - V5-1 - DD-1 - HØSTBONUS GRUNNDIVISJON STAYER - 2400 DT

Red Valley har ikke vunnet i år. Nå sitter Carlos Lopez opp, og vi tror en seier kan være rett rundt hjørnet. Prince Field avsluttet sterkt til tredje sist. Jan-Erik Neuroth har vunnet med ham tidligere, og høsten er hans beste årstid. Queen of Antarktis ser ut til å trives på distansen Kanskje kan vekten bli drøy for en treårig hoppe. Vi tar også med Airtrix, som kan vinne med Chaves på ryggen.

Tips: 11 Red Valley - 1 Prince Field - 7 Airtrix  Outs: 9 Queen of Antarktis

 

4. LØP - V4-4 - V5-2 - DD-2 - HØSTBONUS BRONSEDIVISJON SPRINT - 1100 DT

Samara Bay misset starten sist, hun får en ny sjanse. The Singing Butler har en seier, den kom på denne løpsdagen i fjor. Lexington Avenue er på gang, og kanskje fortjener Canmore en sjanse til å fikse to strake. Dette er imidlertid løpsdagens mest opplagte heldekkløp for oss. Uansett hvem som vinner, kommer vi ikke til å løfte på øyenbrynene.

Tips: 8 Samara Bay - 2 The Singing Butler - 12 Canmore  Outs: 11 Lexington Avenue

 

5. LØP - V5-3 - NORSK JOCKEYKLUBS SPRINTLØP - 1170 GRESS

Bankeren i V5 finner vi i sprintløpet. Could Be King har vært enestående i sine løp i Skandinavia i år. På likevekt tror vi på en klar seier. Brian Ryan gikk bra sist på Bro og er en god kandidat til sølvet. Stallvenninnen Miss Haven var god sist i Gøteborg, og City Code kjemper nok om en plass på trippelen.

Tips: 7 Could Be King - 5 Brian Ryan - 3 City Code  Outs: 2 Miss Haven

 

6. LØP - V5-4 - ØVREVOLL HESTEEIERFORENING KLOKKELØP IV - 1750 DT

Mie Blichfeldt, Emilie Finckenhagen og Ida Tandberg er alle med i striden om championatet og Hesteeierforeningens klokke. Her har de alle spennende kort, og vi gir Bobby the Brown sjansen. Kanskje er ikke distansen noen fordel, men motstanden er ikke altfor hard. Punktum Finale og Chili Explosion var ikke som best sist, men her er det enklere i mot. Får Tsupermand et opplegg som i forrige uke, vinner fort vekk han. En spennende oppgave for Mille Gjerdalen. Clauses Rekato gikk ut litt for hardt sist, holdt bra med tanke på det.

Tips: 2 Bobby the Brown - 8 Chili Explosion- 5 Punktum Finale  Outs: 9 Tsupermand

 

7. LØP - V5-5 - ØVREVOLL HESTEEIERFORENINGS VANDREPOKAL - 1370 GRESS

Flower Power og This is Pippi gikk bra sist i NM. Konkurrentene har til nå ikke imponert, og vi satser på nevnte duo. Lady Catwalk gjør en spennende debut, og Man of Devotion var forbedret sist. Men i flere krevende V5-løp må vi gå litt ut, Derfor blir det kun en duo for oss her.

Tips: 2 Flower Power - 3 This is Pippi - 9 Man of Devotion  Outs: 1 Lady Catwalk

 

8. LØP - FEARNLEYLØPET - 1800 GRESS

Vi går for to bunnvektere i årets Fearnleyløp. Macjack og Pirlo mottar så mange kilo av de tre toppvekterne, at vi tror de holder unna. I fjor vant Purple Ace med en halv kilo mer enn Macjack, nå skiller det 14 kilo. Nå er riktignok Purple Ace en av de mest imponerende fighterne vi har, men fra formtall 87 tror vi det blir tøft. Bak de nevnte er Hampus G god når opplegget klaffer. Buckyboy kommer fra to strake på sand, men nå er det gress og tøffere betingelser.

Tips: 1 Macjack - 6 Pirlo - 3 Hampus G  Outs: 5 Purple Ace

 

V4-forslag kr 432:

1.avd: 1-6-8

2.avd: 2 I Rest My Case

3.avd: 11-1-9-7-2-5

4.avd: Alle 12

 

V5-forslag kr 600:

1.avd: 11-1-9-7-2

2.avd: Alle 12

3.avd: 7 Could Be King

4.avd: 2-8-9-5-1

5.avd: 2-3

 

DD-forslag 12 rekker:

11 Red Valley

Alle 12