Flott toåring, god miler og klokke til Mie

20.10.2022
Artikkelbilde

Soulofchess debuterte sterkt. Deretter viste Youonlyliveonce at han har tatt et steg opp i eliten. Mest spennende ble det i kampen om amatørenes klokke, der Mie Blichfeldt gikk til topps i sin første sesong.

©hesteguiden.com

- Soulofchess er en veldig talentfull toåring, som skulle ha startet på Derbydagen. Uten å kjenne motstanden alt for godt, må det være en god sjanse, sa Niels Petersen med fire nyinnkjøpte hester på auksjon i Deauville. Han rakk hjem til løpene og fikk oppleve vinneren live. Et mulig opphold i Dubai til vinteren så Niels som mulig, særlig med den litt yngre garden. Carlos Lopez hadde en grei oppgave, og Atle Walgren representerte Glade Gutter Racing.

Marie Lustig har en forrykende form på stallen. Onsdag på Jägersro ble det seier med Headora, som Marie kjøpte på auksjon på Øvrevoll. Litt senere startet hun Layton og Desert Dust i samme løp, og det endte i en klar dobbeltseier. Nå var det Xtara som møtte gode sprintere, men med Ulrika Holmquist  på ryggen ble det den andre strake på Øvrevoll.

 

Xtara ©hesteguiden.com

 

Før Derbydagen hadde Youonlyliveonce et formtall på 85. Det har økt etter sterke innsatser, og nå skulle han forsvare tallet 88. Det klarte han med glans, Monjazaat var meget bra som andre og bør passes om hun kommer ut igjen senere i høst.

- Jeg hadde klart mest tro på Youonlyliveonce av mine tre, sa Annike Bye Hansen før løpet. Det stemte bra, og stallen forsynte seg med første, tredje og fjerde.

- Håper han vil fortsette i eliten, avrundet Annike om vinneren.

Youonlyliveonce ©hesteguiden.com

 

Amatørenes klokkekamp ble så spennende som det kan bli. Først honnør til Red Valley, Knut O Arnesen og Fernando Manzo for seieren. Red Valley har vist flott form og fortjente en seier. Men Mie Blichfeldt ble toer med Lynghonning, og dermed sto det om hvor Emilie Finckenhagen havnet med Oliver. Med femteplass hadde det holdt for Emilie, men den striden tapte hun med hals. Da festet Mie grepet om den attraktive klokka til Hesteeierforeningen. Og med tre amatørløp igjen leder Mie også i selve kampen om championatet. 

 

Red Valley ©hesteguiden.com

Mie Blichfelt

 

 

Holiday ©hesteguiden.com

Heia Pingu ©hesteguiden.com