- Har to fine oppsitt

Skrevet av Birger Christensen,  13.09.2022
Artikkelbilde
Chef La Adare

- Jeg gleder meg enormt til løpene på Øvrevoll torsdag. Føler at jeg har fått to fine oppsitt, så det kan bli veldig bra Skal ri Chef La Adare for Helle Bakken og Red Valley for Knut O Arnesen. Red en jobb på Chef La Adare mandag morgen, og Red Valley var godt gående sist i det løpet som ble stoppet. Det blir utrolig spennende.

Torsdag er det klart for to Fegentri-løp for kvinnelige amatørryttere på Øvrevoll. Emilie Finckenhagen er Norges representant i serien som har mange interessante destinasjoner. Det avsluttes med Firenze, Marokko (Casablanca) og en drømmehelg på Mauritius. 

- Er det første gang du rir Fegentri i år?

- Har vært med på World Cup of Nations, en lagserie. Ble tatt ut til å delta i 2020, men da rakk vi et løp i Martinique før koronaen overtok scenen. Så dette er den første hele sesongen.

- Hvordan har det vært å reise rundt og konkurrere?

- Helt fantastisk. Vi opplever utrolig mye, og vi som rir mot hverandre blir veldig gode venner. Jeg skal ha Amy Collier fra England, Elizabeth Scully fra USA og Evelina Rönnlund fra Sverige hjemme hos meg. Om morgenen drar vi ned på stallen og rir en jobb slik at de blir kjent med banen. Det er veldig sosialt, og opplegget er fint hvor vi kommer.

- Og hvordan har det gått sportslig?

- Veldig bra, synes jeg. Toppen var nylig i Istanbul, der jeg vant to løp på to ritt. Begge var sistevalg, så det var en utrolig. følelse. Totalt ligger jeg på tredjeplass med 46 poeng, de to foran har 60 og 61. Det blir tøft å gå til topps sammenlagt, men jeg skal i hvert fall gjøre mitt aller beste. Må få legge til at jeg har fått god coaching av Espen Ski, som har gitt meg mange gode tips, beretter Emilie.

NM på plakaten

NM for to- og treårige står også på listen torsdag. NM-løpene ble avholdt første gang i 1989. Da vant Tarah for Kjersti Bjørndal og Groggie med Janos Tandari. Nå er det to åpne løp, hvor de treårige nok er glad for at I Rest My Case står over NM. Det er i våre øyne to veldig åpne løp, og det blir ikke enkelt å finne frem til seks rette i V65. Vi prøver med Tambora Queen som banker i V65-5. Hoppa har vært veldig god i to løp på sand i år

Jackpot i V65 til Øvrevoll på torsdag. SEK 146 463 ekstra i sekserpotten.