En god start på høsten

01.09.2022
Artikkelbilde
Buckyboy ©hesteguiden.com

Norsk Derby er historie, og vi har lagt årets store dag bak oss. Nå fikk vi en pangstart på høsten med strålende sol, et stort publikum og mange gode vinnere.

Buckyboy (Team BB) og Crossroad Blues endte opp i en ren duell i det første løpet. Buckyboy kontret til seier for Elione Chaves og gikk til topps i Norsk Forening For Fullblodsavls løp. -Det er en nyttig norskoppdrettet hest dette som trives ekstra godt på sandbanen. Innsatsen i dag var bra og det kan bli en god høst for Buckyboy, fortalte trener Cathrine Erichsen. Søndag er det auksjon på Øvrevoll. Da har du sjansen til å kjøpe deg en mulig ny fremtidig stjerne.

Little Crow ©hesteguiden.com

Little Crow (Stall Irish Coffee) var bra med på notene for Elione Chaves fra start i maidenløpet for 2-åringer. Han strakk på seg til slutt og holdt unna for godt avsluttende This Is Pippi. -Han viste vel egentlig det vi håpet på i dag. Det er en hest som vi håper å få mye moro med i fremtiden, sa Cathrine Erichsen etter kveldens andre seier.

 

Street Smart ©hesteguiden.com

Street Smart (JS Racing) avsluttet feltet ved inngangen til oppløpet, men var først i mål. Carlos Lopez vant sikkert i det som var et kvalitetsfylt felt. -Det er en hest vi har hatt forventninger til, og sist gang var han ute i selveste Norsk Derby. I dag fikk han vist litt av det han kan og jeg tror han har en del å hente fremover. Storløpene kommer raskt for våre hester nå om dagen. Jeg var veldig fornøyd med Hear The Drums i helgen og Breeders er selvsagt neste oppgave. Dessverre er jeg litt tvilende til om Square de Luynes rekker å komme i slag til Stockholm Cup, uttalte trener Niels Petersen.

 

Ginmann ©hesteguiden.com

Det var ikke så mange spillere som trodde på Ginmann (Tobias Hellgren og WM Racing) i det fjerde løpet, men sjuendevalget i spillet ville det annerledes. Han var tidlig i front og holdt kontrollert unna for et kobbel av gode konkurrenter. -Jeg er ikke like overrasket som spillerne. Han har trent veldig bra og nå fikk han vist kapasiteten sin i løp. Det var gøy, sa jockey Anna Pilroth.

 

Close to Perfect ©hesteguiden.com

Close To Perfect (Finn Kristiansen) leverte et sterkt løp til tredje på Derbydagen, og fireåringen fulgte opp med et nytt godt løp. Elione Chaves og Cathrine Erichsen sørget for hat trick da Close To Perfect tok seg forbi Noosa Prince med klar margin før mål. -Dette var utrolig artig. Jeg rir på stallen stort sett hver dag og koser meg veldig både med Close To Perfect og hele gjengen på stallen. Det er fantastisk givende for meg, sa en svært fornøyd eier Finn Kristiansen. Den spreke 68-åringen skulle for øvrig ri Lyanna TG for stall Freire i amatørløpet, men det ble ingen ny topplassering i det løpet.

Lynghonning ©hesteguiden.com

Lynghonning (S.C.E.A Haras De Miel) tok kontrollen på løpet direkte og favoritten sikkert unna helt hjem foran Punktum Finale. Amatørrytter Mie Blichfeldt har startet karrieren lovende og har fire seire på seks starter så langt. Det er en imponerende statistikk. -Hun red et godt løp i dag også, så må vi passe på å hele tiden jobbe med videre utvikling. Lynghonning er i god form, og jeg synes stallen holder generelt god form om dagen, fortalte trener Hallvard Soma.

 

Sunbreak ©hesteguiden.com

Det sjuende løpet var et spennende løp å følge for publikum, og de var mange som syntes å ha vinnersjanse når hestene traff oppløpet. Sunbreak (Nina Bakstad) har vist gryende form og spillerne hadde god tro på ham denne løpsdagen. Sammen med Carlos Lopez koblet sjuåringen et sterkt grep og holdt unna for godt avsluttende Hope And Glory og Machine Gun. -Dette har vi ventet på, og det var utrolig stort å vinne nå i kveld. Jeg må få takke alle som har hjulpet meg, sa eier Nina Bakstad. -Det har vært litt stang ut i kveld med et par annenplasser, men hestene våre har gått gode løp. Det var virkelig fortjent at Sunbreak fikk en seier, uttalte trener Are Hyldmo.

 

Perfect Illusion ©hesteguiden.com

Perfect Illusion (Stall GM) fikk styre løpet i front og holdt ledelsen inn mot oppløpet. Her ble han hardt angrepet av Ede´s Garrinchi som så ut til å koble seiersgrepet, men Perfect Illusion viste herlig fightervilje ved å kontre til seier. Dermed tok Carlos Lopez sin tredje seier for kvelden med den norskoppdrettede niåringen. -Jeg må få takke Carlos for denne seieren. Han har et veldig godt tak på denne hesten og vant sist han red også. Sesongen har vært ok for oss så langt og vi satser på en sterk høst med mange løp på sandbanen, avsluttet den suksessrike amatørtreneren Gina Mathisen.