"Han har gått og lekt. Nå blir det ingen leking!"

Skrevet av Tom W. Johannessen,  17.09.2022
Artikkelbilde
ANNIKE HAR FAVORITTEN: Hard One To Please, trent av Annike Bye Hansen, var en 35-prosenter lørdag ettermiddag og forhåndsfavoritt til Stockholm Cup. Foto: Hesteguiden.com

Det svenske kongeparet kommer ikke. Men Derby-kongen Hard One To Please er på plass i Stockholm Cup: - Han har gått og lekt. Nå blir det ingen leking, sier Annike Bye Hansen.


Hun fortsetter til ovrevoll.no: - Nå er det fra barnehagen og rett inn på Universitetet. Motstanden er tøff, selvfølgelig er den det. Det blir trøkk her. Og vi vet han er god, men ikke hvor god? Etter Stockholm Cup kan jeg si mer…

Får ikke senket skuldrene…
Trener Annike By Hansen er med på at det er «tilfredsstillende» å være Annike nå. Men skuldrene klarer hun ikke å senke – foreløpig. Hun gruet seg til Norsk Derby, som Hard One To Please defilerte hjem, og hun gruer seg igjen: - Det er presset , sier hun foran «Cupen», et storløp med 900.000 svenske i førstepremie og Gruppe 3-status.
Løpet går kl.16.20 og er GS75-4.

«Pat kjenner banen»
Oliver Wilson red Hard One To Please i Svensk Derby på Jägersro, Jacob Johansen var seiersjockey i Øvrevoll-utgaven. Sistnevnte skulle hatt jobben også i Stockholm Cup, men en etteranmeldelse av Auenfürst plasserte Jacob på Lennart jr. Reuterskiölds hest.
- Jeg måtte kaste meg rundt og ringte William (Buick, red. anm.). Han ringte Pat Cosgrave. Pat kjenner banen, sier Annike som altså har vinnerjockeyen fra de siste to års Stockholm Cup på laget.

P-A på Virginia Storm
Per-Anders Gråberg, helt suveren i Sverige i år, har vunnet Stockholm Cup fem ganger. Fire med Bank Of Burden, én gang med Dorcia.
I år sitter han på feltets høyest rankede hest; den tyske gjesten Virginia Storm (Henk Grewe trener) som har 95 i formtall. Kretsen rundt er ikke i Stockholm for å gå på Vasamuseet – som galopptips.se skriver.
Virginia Storm var tredje i Grosser Hansa-Preiss (Gruppe 2 den 2. juli), slått fem og én kvart lengde av Torquator Tasso, fjorårets Arc-vinner.

«White Heart blir farlig»
- Jeg tror Stockholm Cup står mellom Virginia Storm, Outbox (vant H.H. The Amir Trophy i Doha i februar med 4,9 millioner i første, red. anm.) med Hollie Doyle som var toer i fjor – og White Heart (2-prosenter kl. 11 søndag, red. anm.) som hadde vært nærmere i Sveaas på en mykere bane. White Heart, fra Niels Petersen med Oliver Wilson, blir farlig i Stockholm Cup.
Hard One To Please? Det er opp til bevis nå. Han var overlegen i Norsk Derby, der var det imidlertid ingen andre som viste noe. Men det kan jo selvfølgelig hende at han er en så bra hest at han vinner også søndag. Når det gjelder Virginia Storms siste start, er det bare å se bort fra løpet i Berlin 14. august. Det ble prøvd en ny taktikk som ble feil, sier P-A til ovrevoll.no.  

* P-A rir Ascot Brass i Lanwades Stud Stakes (GS75-6): Dette er normalt den beste hoppa i Skandinavia, og jeg tror vi vinner søndag, uttaler han.

DUCA DI COMO jakter den fjerde triumfen i Nickes Minneslöpning (GS75-1) og er klar favoritt. Han har to på fem i år; siste seier kom på Bro 29. juni: - Duca har hattrr utfordring med en hov. Ser bra ut, så det blir spennende å se. Chaves mener Duca vil vil like den nye dirt'en på Bro, men det gjenstår å se, melder trener Cathrine Erichsen til ovrevoll.no.

SISTE OM BANEN: - Banen blir god, det er ikke kommet så mye regn.Men den kommer nok til å bli litt røff utover dagen. Starlight Song og Nordic er stallens beste sjanser, melder Jan-Erik Neuroth til ovrevoll.no kl. 11 i formiddag. 

NORSK GANGER SYV: Alle de syv spillefavorittene i de syv V75-løpene på Bro i dag er norsktrente hester. Tre av disse kommer fra Wido Neuroths stall, Jan-Erik Neuroth er rytter:
Duca Di Como (V75-1, Cathrine Erichsen), Starlight Song (V75-2, Wido Neuroth), Nordic (V75-3, Wido Neuroth),
Hard One To Please (V75-4/Stockholm Cup, Annike Bye Hansen), Pas de Faux (V75-5, Wido Neuroth), Ascot Brass (V75-6, Niels Petersen), Could Be King (V75-7, Niels Petersen).