Titannia imponerte igjen

Skrevet av Birger Christensen,  11.09.2022
Artikkelbilde
Kretsen rundt Titannia kunne juble over ny storløpsseier i Breeders Trophy Classic søndag. Den danske Derbyvinneren vant millionløpet på Bro Park. Foto: Svensk Galopp.

Vi har vært bortskjemte i flere år, vi som følger galoppsporten i Skandinavia. Selv om innsatsene ikke var svake, følte vi oss litt skuffet på Bro søndag. Hear the Drums og I Rest My Case var ute i løp med en svimlende førstepremie, men etter en dårlig start og heller ikke noen god ferd underveis, ble det sjette- og syvendeplass med I Rest My Case først. 

Hva det kunne ha blitt, skal vi ikke spekulere for mye i. 

Vinner av det mest verdifulle Breeders-løpet, ble den flotte hoppa Titannia. Nå har hun Mowerina (1000 Guineas), Jysk Derby, Dansk Derby og nå Breeders på merittlisten. Lars Kelp trener, og Andreas Tapia Dalbark har sittet på ryggen hele veien. 

- Titannia har vært hele sesongen for meg i år. For en jernhard hoppe, sa Andreas etter den flotte gevinsten.

Hollywoodboulevard var tidlig fremme i sitt Breeders-løp. Han kjempet storartet, men Good Fortune ble litt for god. Dette var en flott innsats for Niels Petersen og Carlos Lopez. Vi rangerer Hollywoodboulevard som tredje i årgangen bak Good Fortune og Iron Butterfly. Leave No Trace spurtet fint til tredje for Wido Neuroth og Sandro de Paiva. 

I ett av rammeløpene, som var innledningen av V64, var Let's Go Crazy eneste norske til start. Carlos Lopez lå nest sist inn i svingen og satset innvendig. Der ble det en åpen autostrada på oppløpet, og det ble til slutt en sikker seier. 

- Faktisk litt lettere enn jeg hadde trodd, mye takket være et flott ritt av Carlos (Lopez). Det er blitt nokså tett for ham nå, så jeg tror han skal få det litt roligere en stund, konkluderte trener Niels Petersen

Stall Trick or Treat har opplevd bøttevis av triumfer på galoppbanen. Toårige Cotton Eye Joe og Hear the Drums var deres bidrag søndag. Førstnevnte avsluttet flott til annen, mens Hear the Drums ikke var på sitt aller beste. Han kommer nokhelt sikkert tilbake.