Variert lunsj

Skrevet av Birger Christensen,  19.09.2022
Artikkelbilde
Simply Minds ©hesteguiden.com

Onsdag er det klart for en spennende lunsjomgang på Øvrevoll. Hesten med det høyeste formtallet er Simply Minds hos Hanne Rådstoga (formtall 91). Han kommer til start med en solid toppvekt og nådde årets høydepunkt som toer i Marit Sveaas' Minneløp. Her skal han gi en hel del kilo til gode milere, og det trenger ikke gå. Men med seks av starter på trippel i år har dette vært en ny fin sesong for Liers raskeste hest.

Menyen onsdag er variert med gode sprintere allerede i innledningen. Her blir det nok fart fra start, men i et løp som varer i rundt ett minutt og ti sekunder, er det alltid mulig å løpe på seg melkesyre. Får ikke Herewegodandy en altfor dårlig start, tror vi han kan vinne. Men Close to Perfect og Noosa Prince er begge i stand til å true vår favoritt. Og hvor fort går det fra start med Pure Charmer og Backcountry? 

Våre banker i lunsjen blir 2 Sunbreak i V4-2 og 2 Penfolds i V5-5. Sunbreak hadde et fint år i 2020, men fikk problemer i fjor. Så sist ut til å være tilbake igjen. Da ble det en sikker seier med Carlos Lopez på ryggen, og han sitter opp igjen. Penfolds var kun to lengder bak Quagmire i Derbydagens siste oppgjør, en innsats som vi tror kan rekke til seier nå. V5-spillet ser for øvrig ganske vrient ut, og fem rette kan fort gjøre lunsjen innbringende.

 

Etter onsdagens løp blir det ikke løp på Øvrevoll før søndag 2. oktober. Den dagen er det bare å krysse av for i almanakken, om du ikke alt har gjort det. Etter Derbydagen er det fristende å hevde at dette er sesongens fineste løpsdag. To Breeders-løp, Black Moon Breeding Auksjonsløp, Arnfinn Lunds Minneløp og Norsk kriterium er etter vår oppfatning fullt på høyde med Oslo Cup-dagen. Etter den dagen er det som regel mulig å ha en klar oppfatning om hvor de fleste championatene tar veien. 

 

Løpsdagene etter 2. oktober er følgende:

 

Torsdag 6. oktober

Onsdag 12. oktober Norsk Oaks, Norsk Jockeyklubs Sprintløp, Fearnleyløpet og Michelets Minneløp)

Torsdag 20. oktober

Torsdag 27. oktober Norsk Rikstoto Oppdrettsløp og Norsk Rikstoto Grand Prix

Søndag 6. november

Torsdag 10. november

Torsdag 17. november