Enda et St Leger til Cathrine

Skrevet av Birger Christensen,  08.09.2022
Artikkelbilde
Captain Chorus ©hesteguiden.com

Cathrine Erichsen er utvilsomt best de siste årene på Norsk St Leger. Siden 2016 ble det den femte seieren i det siste av de åpne klassiske løpene. Captain Chorus vant ikke med mye, men han holdt unna for nærgående Redirect. Og som det var grunn til å vente, var de tre fireåringene nokså klart bedre enn treåringene. Elione Chaves satt på vinneren.

- Vet ikke helt hvorfor, men det har klaffet i St Leger en stund nå. Captain Chorus er fortsatt en baby. I fjor var han i toppen i flere av de største oppgjørene. Kom blant annet for sent i Derby til fjerde. I år var dette den første seieren, men han har gått flere fine løp. Tror det er mer å gå på, mente Cathrine etter en ny klassisk seier. Raden av stallvinnere i St Leger siden 2016 heter Lord Divine - Silver Falcon - Master Bloom-Hampus G og nå Captain Chorus. Imponerende.

 

Stripesof Stars ©hesteguiden.com

Toårsløpet inneholdt tre debutanter. Det var høyt nivå på flere av de ferske ungdommene, med Stripesof Stars som den klart beste. Han galopperte litt grønt, men her var det mye talent og blir spennende å følge. Også Chadwick leverte en flott debut. Carlos Lopez satt på ryggen av vinneren.

- Veldig spennende og morsomt å se at ferske hester debuterer så fint. Dette er noen fine unghester, som jeg tror blir gøy å følge utover høsten. Spennende skal det også bli å se Cotton Eye Joe på Bro søndag. Nå er det første gang på reise og ny bane, det er jo alltid et spørsmål. Hadde løpet gått på Øvrevoll, hadde jeg følt meg sikker. Han kan selvsagt vinne også nå, og broren Hear the Drums bør være med i toppen, mente Niels Petersen.

 

 

Swedish Dream ©hesteguiden.com

Et strålende løp gjorde Swedish Dream. Det er en stund siden vi har sett ham så pigg, faktisk passerte han Valence i svingen. Seieren ble sikker foran Simply Minds og Valence. Nå er det ikke lenge før åtteåringen går i pensjon. En hest som vi er blitt imponert over mange ganger.

- Dette er utrolig morsomt. Så sprek har jeg ikke sett ham på lenge. Willa gikk til tet og holdt ham flott i gang helt til mål. Nå avslutter han karrieren i Arnfinn Lunds Minneløp. Han skylder oss ingenting og skal få leve gode dager etter endt karriere, sa Annike Bye-Hansen. Også hun fikk spørsmål om I Rest My Case på Bro til søndag. Der er førstepremien 1 231 svenske tusenlapper. 

- Motstanden er tøff, men hun er jammen bra selv også. Føler at hun har hevet seg og føler meg ikke slått på forhånd. Gleder meg litt, men gruer meg også, mente Annike. 

 

Lexington Avenue ©hesteguiden.com

Lexington Avenue klarte til slutt å vinne V65-1. Det var et noviseløp, men kunne like gjerne vært et maidenløp, da ingen hadde vært i vinnerpaddocken før. Lexington så klar ut, men The Prince ble veldig nærgående. Pluss også til Fredrik von Soa, som var mye forbedret.

 

Amatørløpet ble avblåst da det var løshest i banen.

 

Admiral De Vega  ©hesteguiden.com

Admiral de Vega er ett av de store navnene i høst. Seier mot eldre hester på Derbydagen, nå ble det reprise og enda lettere enn sist. Jacob Johansen hadde nok en behagelig opplevelse på vinneren.

- Nå var han flink. Han er fortsatt valpete, men ekstremt talentfull. Gleder meg til fortsettelsen, som kanskje blir Mischa Kahns Minne 16.oktober. sa Annike Bye Hansen, som opplever en suksess uten sidestykke.

 

Legosoldat ©hesteguiden.com

 

Legosoldat kjempet godt og tok en knepen seier i V65-5. Hope and Glory og Azure World var ikke mye slått, men Anna Pilroth holdt Legosoldat i gang til seier. Denne gang var det ikke Tobias Hellgren som trente.

- Nei, Caroline Myrman skal ha æren. Hun er fersk i gamet, men er ivrig og lovende, berettet Anna. Legosoldat starter igjen på Bro tirsdag ettermiddag.

 

Naasha prøvde en røver i det siste løpet. Hun ledet en stund med mer enn ti lengder. Midt på oppløpet ble det tråere, og hun måtte nøye seg med tredje. I stedet ble det en fight mellom Penny Lane og Seven Nation Army. Nok en gang klarte Penny Lane å vinne den femte gevinsten i år (fire av dem på Øvrevoll). Emelie Gustafsson og Susanne Lyseng ga oss en riktig spennende fight opp mot målstreken.

 

 

Penny Lane ©hesteguiden.com