- Midnight Oil den klart beste sjansen

Skrevet av Tom W. Johannessen,  26.04.2023
Artikkelbilde
Tobias Hellgren og Anna Pilroth: På Øvrevoll-besøk med ambisjoner. Foto: Svensk Galopp

Parhestene Anna Pilroth og Tobias Hellgren tar turen de 36 milene fra Skara l Øvrevoll. De gjør det med tre hester og ambisjoner. –  3 Midnight Oil (V5-5/V4-3) er den klart beste sjansen! 

* Dette sier Tobias Hellgren til ovrevoll.no og fortsetter: - Jeg håper jo å vinne med alle, men 3 Midnight Oil (V5-5/V4-3) har forutsetninger som passer. Han er hesten å slå i løpet, sier Tobias Hellgren til ovrevoll.no. Her er hans vurderinger:

- 1 Ede’s Garrinchi(V5-1, Anna Pilroth) er blitt syv år. Vant løp både på gress og dirt på Øvrevoll i fjor. Trener bra. Men dette løpet er helåpent, alle kan vinne. Også Ede’s Garrinchi.
 

- 6 Linda Lou (V5-4/V4-2, Anna Pilroth) gikk helt ok på Klampenborg på en myk bane. Bedre underlag for henne nå. Ikke så veldig mye slått. Ingen verdensstjerne, men bedre enn resultatene. Løp i kroppen en fordel. Kan være i toppen, men 2 Seven Nation Army kan bli vanskelig å slå. Det kommer an på hvor langt framme hestene til Silja Støren er.
 

- 3 Midnight Oil (V5-5/V4-3, Anna Pilroth rir) gikk veldig bra til 2. plass på Klampenborg 16. april. Lå langt etter i det løpet. Det var på gress, sand er bedre. Har stått mye høyere i handicap. 4 Lynghonning fra Hallvard Soma er utfordreren. Jeg tror det holder med nr. 3 og nr. 4 for spillerne i dette løpet. Men jeg håper vi har vinneren.

* Midnight Oil stod på 80 i handicap som 3-åring i juni i 2017. Var toer på dirt fra dette handicaptallet på Bro. Debuterer på Øvrevoll.

 

Susanne Sivrup Rosenqvist: - Kanskje en outsider

- 3 Point Boy (V5-4/V4-2, Charlotta Ericsson) har trent bra etter omstendighetene. Vi prøver 1600 igjen, håper og tror det kan gå. Har klart det før. Gjør alltid bra løp, skal ha «fritt spor». Veldig vanskelig å vurdere hvor han havner i dette løpet. Men han kan ta fronten – og er kanskje en outsider.

- 2 Sir Walter (V5-5/V4-3, Charlotta Ericsson) er blitt 11 år. Men han kjennes «freshere» enn på lenge. Har trent veldig bra. Er best på gress, men går også ok på dirt. Er underhandicappet og god nok for en plass på trippelen, sier Susanne Sivrup Rosenqvist som kommer til Øvrevoll som kommer til Øvrevoll fra Älvängen nordøst for Göteborg.


* Carlos Lopez var Øvrevoll- og skandinavisk champion i fjor. Han vant 18 løp under vinteroppholdet i Santiago i år.  Én seier på Jägersro, to på Klampenborg og tre på Bro (to i onsdag i lunsjen) så langt i 2023 forteller at Carlos er i flott jockeyform.
Han sitter på en veldig interessant hest torsdag i debutanten 2 Miss Wintown (V5-1, Niels Petersen trener):
- «Halfway ready», men skal vinne. Et stort talent, melder Carlos Lopez til ovrevoll.no


 

Silja Støren: - Seven Nation Army klart beste sjansen

- 4 Sid Game (V5-1, Manuel Martinez) er ute for å få løp i kroppen til Forsommerløpet. Trener veldig bra og er aktuell for en trippelplass.

- 4 Prince Of Fjords (V5-3/V4-1, Manuel Martinez) er en god hest som også jobber bra. Men møter flere gode her, bl.a. 3 City Code.

- 2 Seven Nation Army (V5-4/V4-2, Manuel Martinez) vurderte vi lærling på. Men det ble Manuel (Martinez, red. anm.). Håper det kan bli seier torsdag. Dette er den klart beste sjansen.

Cathrine Erichsen: - Jeg har ikke ligget på latsiden

- 2 Airtrix (V5-2, Elione Chaves) er vanskelig å vurdere. Vant for Finn Kristiansen på avslutningsdagen i fjor, og det har ikke vært noen «issues»  i vinter. Holder luften helt inn? Hvor mye luft har vi fått på? Det er spørsmålet. Jeg har ikke ligget på latsiden, men hestene er ikke hurtigtrent så mye. Jeg tror ellers at treningsforholdene gir fordel svenske hester, jeg har den feeling’en. Så får vi se.

- 3 City Code (V5-3/V4-1, Silje Strand) er to kilo ned og tar av tre kilo med Silje Strand som også rir i Danmark lørdag. Dette ser bra ut. City Code har jobbet veldig fint og er den beste sjansen min torsdag.
Silje Strand supplerer: - Jeg har sittet på City Code i trening og vært veldig fornøyd. Står fint til. Dette er en vinnersjanse. Absolutt!
* Silje sitter på Buckyv

- Fredriq Von Soa (V4-4) er det kanskje litt kort for. Har jobbet med Chaves som syntes han var litt tung. Avslutter bra, men det spørs om det er nok, sier Cathrine Erichsen som i ettertid er sikker på at det var en korrekt avgjørelse å stryke Duke Di Como i Spring Mile på Jägersro søndag.

* Nora Hagelund Holm vant to løp i Chile i vinter og fikk med seg verdifull erfaring fra vinteroppholdet. Hun sitter på pappa Steinars 1 Hot Bubbles (V5-5/V4-3) og obs’er litt: - Distansen er perfekt, jeg tror hun kan gjøre det bra, melder Nora.

* Amatørtrener Åge Mathisen fra Skreia, pappa til Silje Strand, starter tre hester torsdag. Han har vært flere ganger på Øvrevoll med hestene – og treningsforholdene på Skreia har etter rapportene vært klart bedre enn på Øvrevoll.

* Willa Synøve Marcussen Schou, toer på rytterstatistikken i fjor, har tre oppsitt; to for Nathalie Mortensen og 3 Perfect Illusion (V5-2) for Gina Mathisen. - Perfect Illusion har jeg vunnet to løp med. En fin og stor hest. Kan være i toppen, Ginas hester pleier å være godt forberedt, sier Willa som nå har 68 seire i karrieren; 56 på Øvrevoll, 11 i Sverige og én i Danmark. Hun er to unna profflisensen, rir veldig bra og er meget spillbar.  

Jan-Erik Neuroth: - Kan mer enn formtallet?-

 

- 4 Jennyoje (V5-2/Åge Mathisen) har vært på banen og jobbet et par ganger har jeg sett. Vant et amatørløp i fjor høst. Kanskje ikke helt sjanseløs?

- 1 Karen From Finance (V5-4/V4-2/Sophie Andersson) kommer fra Sverige - og det som kan være bedre treningsforhold. Kan mer enn formtallet? Ikke helt borte.

- 5 Oliver (V4-4/Pål Jørgen Nordbye) hadde fine resultater i fjor høst, men hestene til Pål Jørgen Nordbye pleier å trenge løp i kroppen, sier Jan-Erik Neuroth som har én seier på Jägersro så langt i år. Rir også på Klampenborg lørdag.

Nathalie Mortensen: - Willa er "himla duktig"

Hun kommer til Øvrevoll med fire hester i dag. Nathalie Mortensen tror mest på hesten som er minst streket i forhåndsspillet av hennes fire. De to første rir hun selv. Hun er fornøyd med både nyimporten 5 Green Zabeel (V5-1) og 6 Madi Banja (V5-3/V4-1), "men begge behøver løpet". - 7 Laoch Liath (V5-5/V4-3, Willa Synøve Marcussen Schou) håper jeg er blant de tre. 2 Started It All (V4-4, Willa Schou Marcussen, 4-prosenter kl. 10.00) er kanskje den beste sjansen fra stallen fra fint spor. Er godt grunntrent. Kan være "snabb" ut, men en rygg er nok best. Har vunnet to løp på gress, har imidlertid ikke gått bra på sand i løp. Men trener ok på underlaget. Og Willa er "himla duktig", sier Nathalie til ovrevoll.no i formiddag.

* Baneansvarlig René Naustdal melder om rask bane på Øvrevolls åpningsdag.