"I år får jeg svar på hvor god han er"

Skrevet av Birger Christensen,  06.04.2023
Artikkelbilde
- Har selvsagt lagt noen planer fremover, men alt avhenger jo av at han fungerer slik vi håper, sier Annike Bye Hansen om stjernehesten Hard One To Please. Foto: Hesteguiden.com .

Årets hest på Øvrevoll i 2022 var uten tvil Hard One to Please. Han sjokkerte i Derby på Jägersro, var overlegen på Øvrevoll og imponerte da han beseiret de beste eldre hestene i Stockholm Cup.

 * Den trippelen er det kun Appel au Maitre som har maktet , og det er jo ingen dårlig hest å kunne sammenlikne seg med. 

Hard One To Please og Pat Cosgrave vinner Stockholm Cup som 3-åring i september i fjor. Slått blir innvendige Outbox med Hollie Doyle. Master Bloom og Elione Chaves (nærmest) tar bronsen; Quebello og Anna Pilroth (skjult) blir nummer fire. Foto: Svensk Galopp

"Har selvsagt lagt noen planer fremover"
- I år får jeg svar på hvor god han er. Han trener fint og ser godt ut, men det er først når det blir løp vi får de første svarene, sier Annike og fortsetter.
- Gjennom forrige vinter hadde jeg litt tro på at han skulle kjempe langt fremme i Norsk Derby. Så at det var en bra hest, men seirene på Jägersro og Bro var ikke i mine tanker. For mange er 4-årssesongen vanskelig. Har selvsagt lagt noen planer fremover, men alt avhenger jo av at han fungerer slik vi håper. Årsdebuten satser vi på vil finne sted på 17. mai. På nasjonaldagen gikk han sitt aller første løp i fjor, da ble det femte mot gode 3-åringer. Neste stopp kan bli Scandinavian Open på Klampenborg, men det er bare ti dager senere. Derfor er det mulig at vi venter til Oslo Cup 24. juni. Et Gruppe 3-løp på Goodwood 4. august kan være aktuelt, det kan også Marit Sveaas' Minneløp på Derbydagen være. Men 1800 meter er nok litt kort, alle seirene i fjor kom jo på 2400 meter. Er alt bra til høsten, er selvsagt en ny tur til Bro i september aktuelt. Lengre enn det har vi foreløpig ikke tenkt, beretter Annike.   

En General og en Admiral
General de Vega og Admiral de Vega er også  svært spennende å følge. Generalen var etablert i den skandinaviske sprinteliten, og blant annet i vårsprinten på Bro tapte han på foto for Could Be King. Han pådro seg en skade på den svenske Derbydagen og startet ikke senere på året. 

«Polar Cup hovedoppgaven på hjemmebane»
Annike: - Han har trent veldig bra, og det blir spennende å se hvor han står. Opplegget blir mye av det samme som i fjor, hvor Polar Cup vil være hovedoppgaven på hjemmebane. Men på Jägersro blir det ikke start i år. Den banen fungerte han ikke på. Når det gjelder Admiral de Vega, var det bra i fjor med tre seire på fem starter. Han slo bra eldre hester ved et par anledninger, og jeg tror han kan mer enn 85. Har lyst til å prøve ham i Stockholm Stora Pris i juni. Kan være å strekke det litt langt, men med litt fremgang, bør det være innen rekkevidde. 

Flere etablerte
Ser vi på treningslisten er det helt klart andre som også kan hevde seg.
- Jeg har lyst til å teste Youonlyliveonce i Pramms på Jägersro. Var toer i Polar Cup i fjor og tredje i Arnfinn Lunds Minneløp. Ser ut til å gå best når han får litt drahjelp underveis. Takeko tror jeg kan hevde seg mot de beste hoppene, mens Tambora Queen er mer en god handicap-hest. Og så har vi jo I Rest My Case, som hadde en knallsesong i fjor. Det blir nok litt verre å finne riktige oppgaver i år, men klassen er nok så vidt god at det kan bli en fin sesong. Breeders for fireåringer på Bro, Fearnleyløpet og et par hoppeløp kan være interessant oppgaver, avrunder Annike runden med velkjente navn.

«Må gi de unge tid»
- Jeg har noen spennende unghester på stallen. De ser fine ut, men jeg velger å vente litt med å trekke frem noen spesielt. Nevner dog at Left U Speechless er en helbror til Good Fortune, som imponerte stort i Dubai. Case Closed og Catch a Dream har Semper Fi og Swedisk Dream som halvsøsken. Har ellers veldig mange dyktige og lojale hjelpere på stallen, så jeg både håper og tror at denne sesongen vil bli bra. Men å matche 2022 er ingen enkel oppgave, avrunder Annike.

* Det tok 52 år fra onkel Herluf vant Derby på Øvrevoll med Happy Hunter til hun selv fikset bragden. Vi tror det blir noen turer til vinnerpaddocken etter større løp også i år.