Nyhetsbrev: Snart sesongstart

Skrevet av Thomas GJelsås,  05.04.2023
Artikkelbilde
Hard One To Please, eid av Väsby Hest, hadde en helt enorm sesong i fjor. Nå gleder både Team Annike Bye Hansen og alle andre seg til gjensyn med Årets Hest i løpsbanen. Foto: Hesteguiden.com

Det er påske, sola skinner og endelig vår i luften. Det betyr samtidig at sesongstarten kryper nærmere. Nå gleder vi oss til å komme i gang torsdag 27. april.

Krevende vinter

Det har vært en krevende vinter med varierende treningsforhold, noe som gjelder både i Norge og i Sverige. Det er derfor ekstra godt å se at vinteren nå endelig slipper taket og at man så smått kan begynne å trene for fullt. Banemannskapet har gjort alt de kan og trenerne har vært tålmodige. Nå håper vi at så mange som mulig er klare til sesongstart slik at vi kan presentere et godt program allerede første løpsdag.

 

Viktig med et godt spillprodukt

Det er selvsagt også viktig for oss å kunne presentere et godt spillprodukt. Norsk Rikstoto har over tid opplevd synkende omsetning etter år med stadig strengere restriksjoner for spill på hest. Med tanke på dette var det godt at NR klarte å generere mer enn budsjettert til trav- og galoppsporten fra året 2022.

 

Stort engasjement

Nylig arrangerte Øvrevoll Hesteeierforening et åpent møte hvor vi diskuterte både galoppsesongen 2023 og sportens utfordringer. Det var gledelig å se at veldig mange møtte opp og viste stort engasjement. Det samme var tilfelle under åpen dag hos galopptrener Silja Støren påfølgende lørdag. Dette samholdet er nettopp hva vi ønsker å få til ved etableringen av Norsk Galopp. Mottakelsen så langt gir oss god grunn til å tro på at vi skal få til noe bra sammen og skape et felles løft for galoppsporten. Vi håper du også melder deg inn i Norsk Galopp.

 

Årets storløpsdager

Nå jobbes det for fullt mot sesongstart. Nytt av året er at vi skal utvikle tribunen til å bli en møteplass og et lokale for større arrangementer. Det vil bli gjennomført noen oppgraderinger som skal sikre oss nye inntekter.

Verdt å merke seg er at løpene starter kl 12 på 17. mai. Årsaken til det er vårt skandinaviske spillsamarbeid hvor løpsdager på onsdager er synonymt med lunsjgalopp. Damenes Aften arrangeres torsdag 8. juni, mens vår sommerfest er lørdag 24. juni. Breedersdagen er plassert søndag 1. oktober. Mer informasjon om disse arrangementene oppdateres fortløpende i sosiale medier og på vår hjemmeside. Årets høydepunkt Norsk Derby avholdes søndag 20. august. Se komplett terminliste:

TERMINLISTE

 

Gjensyn med Hard One To Please

Vi gleder oss stort til gjensyn med fjorårets konge Hard One To Please. Hvor mye kan vi forvente av han i år? Kommer Square de Luynes tilbake for fullt? Er Duca di Como fortsatt konge i sin klasse? Og det blir ikke lite fokus på Wido Neuroth som har store planer for sin siste sesong som trener. Vi kunne ramset opp i fleng, men nøyer oss med dette her. Frem mot sesongstart blir det produsert en rekke artikler om våre profiler som vi håper dere vil dele i sosiale medier for å gi sporten god oppmerksomhet.

 

God påske alle sammen!

 

Thomas Gjelsås

Adm. direktør