Tips til løpene torsdag 27. april

Skrevet av Ola J Jakobsen,  26.04.2023
Artikkelbilde
Midnight Oil. Foto Svensk Galopp

Sesongåpning og spennende banker.

Ventetiden er over og vi er klare for årets første løpsdag på Øvrevoll. 30 løpsdager står foran oss og som i tradisjonens tro så er det gressåpning på nasjonaldagen 17. mai. Vi gleder oss over at vi er i gang igjen. Selv med noe tynne felter på årets første løpsdag, er det noen løp som kan være småvrient. Kveldens sportslige høydepunkt finner vi i V5-3. Her er det flere hester med vinnersjanse. Selv om 3 City Code og 1 Herewegodandy kommer til å bli mye spilt så er det et også andre i feltet som kan vinne, og jeg synes løpet er vrient.

Min banker denne løpsdagen kommer ut i V5 finalen, hesten jeg spiller banker har allerede startet i år på Klampenborg utenfor København og har løp i kroppen. Takler han Øvrevolls sandbane så tror jeg hesten vinner på direkten.

Løp 1  V5-1  3-Årsløp   1100 dt

1 Brazuca får et knepent vinnertips i et løp hvor det normalt skal stå mellom tre hester. Brazucas beste prestasjon i fjor skal rekke lenge her, men velger uansett og sette på et par hester til. 4 Sid Game vant to løp i fjor og tjente gode penger. Kan ha utviklet seg i vinter og skal uansett ende blandt de tre. Løpets outsider blir 2 Miss Wintown. Har ennå ikke startet i løp men har en spennende stamme og kan være en hest for de større oppgavene utover i sesongen. Skal hun være det så skal hun vinne dette løpet. 5 Green Zabeel er en spennende import fra England. Kan være alt mulig og blir et naturlig fjerdevalg.

1 Brazuca – 4 Sid Game – 5 Green Zabeel  Outs: 2 Miss Wintown

 

Løp 2  V5-2  Ace Of Classic Handicap   2400 dt

2 Airtrix hadde en fin avslutning på sesongen i fjor. Hesten viste god fremgang og jeg tror han er forbedret. Får et knepent vinnertips foran 1 Ede`s Garrinchi. Startet mye i fjor og er veldig opp og ned i prestasjonene. På en god kan han lykkes. 3 Perfect Illusion vant hele tre løp i fjor men varierer mye på prestasjonene. Har helt sikkert hatt godt av en lang ferie og kan vinne på direkten. 5 Sir Benjamin vinner ikke ofte, tror ikke han vinner nå heller. 4 Jennyoje fikk føll i fjor og har vært lenge borte. Dersom hun skulle vinne vil det være en kjempeoverraskelse

2 Airtrix – 1 Ede`s Garrinchi – 5 Sir Benjamin  Outs: 3 Perfect Illusion

 

Løp 3  V5-3  V4-1  Alomar Handicap   1100 dt

3 City Code er den beste hesten i feltet og har større oppgaver i vente. Bærer mye vekt selv med 3 kilo lettelse. Kommer til å bli mye spilt men jeg føler meg ikke sikker. 1 Herewegodandy kommer fra et vinteropphold i Bahrain. Startet to ganger uten suksess. Kan hvis han vil, men det skjer ikke så ofte. 2 Rock Dancer radet opp seire i fjor og ble satt kraftig opp i handicap. Er nå droppet noen kilo igjen og kan overraske. Fordel med bunnvekt. 4 Prince Of Fjords kan mye på besteform og hadde et stort talent. Tror ikke det rekker her, han må begynne å vise mere stabil form.

3 City Code – 1 Herewegodandy – 4 Prince Of Fjords  Outs: 2 Rock Dancer.

 

Løp 4  V5-4  V4-2  Antarktis Handicap  1600 dt

4 Spirit Of Cinnamon leveret mange gode prestasjoner i fjor og skal ha en toppsjanse. Seiersløpet i sin siste start viste at han fort kan ha mer og gå på. Pluss i boka at også Chaves sitter på ryggen. 2 Seven Nation Army var veldig opp og ned i presasjonene i fjor, men var jevnt god på høsten . Bærer toppvekt og det kan felle han. Er uansett en hest som må krysses tidlig. 5 Naasha bærer bunnvekt og kan fort lede hele løpet. Trives best I front. 6 Linda Lou kommer fra stallen til Tobias Hellgren. Stallens hester bruker ofte å vise form tidlig på sesongen og må krysses.

4 Spirit Of Cinnamon – 2 Seven Nation Army – 6 Linda Lou  Outs: 5 Naasha

 

Løp 5  V5-5  V4-3  DD-1  Irish Thoroughbred Marketing Handicap   1600 dt

Bankeren min denne løpsdagen kommer her. 3 Midnight Oil kommer med en fersk andreplass fra Klampenborg. Hvis hesten viser en slik prestasjon som sist og takler sandbanen på Øvrevoll så tror jeg hesten vinner. Er ny i trening hos Tobias Hellgren og et miljøskifte kan fort slå positivt ut. På besteform har hesten vist langt bedre en dagens formtall. DAGENS BANKER. Velger du å gardere min banker så kan 4 Lynghonning være verdt et kryss. Var veldig opp og ned i prestasjonene i fjor men kan hvis hun vil. 1 Hot Bubbles er droppet mye i form og kan overraske. Kan ikke se at det er andre som skal kunne utfordre favoritten, velger du å gardere så er det kun de to sistnevnte som skal med på bongen.

3 Midnight Oil – 4 Lynghonning – 6 Colonel Zain  Outs: 1 Hot Bubbles

 

Løp 6  V4-4  DD-2  Aylar Handicap  1100 dt

En skikkelig vrien avsluttning på årets første løpsdag. 9 The Singing Butler har fått et kjedelig startspor, men er superrask fra start. Er avhengig av å være med der fremme når lukene åpnes. Blir en knepen favoritt. 5 Oliver kommer til å avslutte i overlydsfart, spørs bare om han rekker fram i tide. 8 Black Million vant bare et løp i fjor men her tror jeg det beror mye på viljen. Er også droppet i handicap og kan fort ha litt å gå på. Spent på å se 7 Legosoldat, trives på gress og sand og trives på distansen. Blir ingen favoritt og er absolutt verdt å ta med seg i et vrient spilleløp.

9 The Singing Butler – 5 Oliver – 7 Legosoldat  Outs: 8 Black Million

 

V5-1:   1-2-4

V5-2:   1-2-3

V5-3:   Alle 6

V5-4:   2-4-5-6

V5-5:   3 MIDNIGHT OIL             =216,-

 

V4-1:   Alle 6

V4-2:  2-4-5-6

V4-3:  3 MIDNIGHT OIL

V4-4:   Alle 9                                 = 432,-