En løpsdag uten banker

Skrevet av Ola J. Jakobsen,  30.08.2023
Artikkelbilde
Lynghonning vant på Øvrevoll 17. august, og hun blir myte betrodd igjen i torsdagens amatørløp.

Denne løpsdagen er litt småvrien og det er et par løp hvor jeg gjerne skulle spilt en banker, men velger å spille en V65 omgang uten et sikkert holdepunkt. Det nærmeste jeg kommer en banker er Lynghonning og Amzaan. Tør uansett ikke å markere med et singelkryss og garderer med en hest til i løpene hvor de starter.

Løp 1. 2-Års Maidenløp Skandinaviskoppdrettede, 900 gress

Sticky Chance skiller seg ut da han i sin livsdebut viste stor fart. Skal vinne med den farten på banens korteste distanse. Spørsmålet er hvem vi skal sette videre på tipslinjen. Vi satser på at Elione Chaves sitter på en god 2-åring i Leo Boy. Karismatic hadde en god mor på lik linje som Leo Boy. Siste på linja blir Last Order. Bak favoritten kan alt skje.

4 Sticky Chance – Leo Boy – Last Order. Outs: Karismatic

 

Løp 2. V65-1. Simian Handicap, 1600 gress

t lite startfelt hvor jeg synes det skiller seg ut et par hester. Simply Minds gikk til tet sist og brukte mye krefter på det. Tror vi ser en helt annen hest denne gang. Wishformore nærmer seg årets først.e. Har ikke vært mye slått i sine siste starter. Kan på en god dag vinne et løp som dette, men distansen skulle helst vært noen hundre meter lengre. Tambora Queen er dønn ærlig og er senket i handicap. Er tilbake der hun hører hjemme. Indy Humor har kun en start i år. Trengte helt sikkert det løpet og kommer fra en stall i storform.

6 Simply Minds – 1 Wishformore – 2 Indy Humor. Outs: 3 Tambora Queen

 

Løp 3. V65-2. Unghestløp, 1600 gress.

Et lite startfelt med mange som står med en vinnersjanse. Money Mission var god tredje på Derbydagen. Drar sikkert fordel av distansen. Chadwick gikk også et godt løp på Derbydagen. Startet da mot min favoritt og var tre lengder bak. Skal på gamle prestasjoner vinne dette løpet, men må ha det litt sydd opp. Pearl Lodge har vært jevn i sine siste starter. Bunnvekt på myk bane er en fordel. Har også to kilo lettelse med lærling på ryggen. Corazon De Leon går på det jevne og drar nytte av kun 49 kilo på ryggen.

3 Money Mission – 5 Chadwick – 6 Corazon De Leon. Outs: 7 Pearl Lodge

 

Løp 4. V65-3 V4-1.  Øvrevoll Hesteeierforenings Klokkeløp I, 1750 dirt

Et amatørløp hvor jeg kun bruker to hester. Lynghonning vant fortjent sist og jeg tror hun vinner igjen. Hun er en sterk frøken som kan bli vanskelig å moderere, men jeg tror det løser seg. Det er det eneste minuset. Velger å gardere med Clauses Andy. Litt opp og ned i prestasjonene, men må ikke komme for tidlig i front. Kan på en god dag 

3 Lynghonning – 8 Clauses Andy –  9 Dark Money. Outs: 5 Heia Pingu

 

Løp 5. V65-4  V4-2. Song D`Amour Handicap, 1600 Dirt

Spirit Of Cimmaron gikk godkjent sist, tilbake på dirt nå og skal ha en toppsjanse. Verst imot blir Naasha som aldri har vært bedre. Fikk hele fire kilo for seieren sist, men det kan fortsatt være et par kilo og gå på. Løpet sist var imponerende. Heart Of Kabir har vunnet både på gress og dirt i år. Har som flere andre i dette løpet høynet handicapet sin betraktelig. Det trenger ikke å stoppe ennå selv om jeg tror maks er nådd. Couleur Cafe har kun startet en gang i år og har noe på gang. En hest som må følges fremover.

3 Spirit Of Cimarron – 8 Naasha – 5 Couleur Café. Outs: 4 Heart Of Kabir

 

Løp 6. V65-5  V4-3  DD-1. Symbol Of Gold Handicap, 2400 Dirt

Synes det er to hester som skiller seg ut I dette løpet og velger kun å bruke disse to på V65 bongen. Amzaan cantret inn til lett seier sist. Den seieren tror jeg ikke kostet mye. Selv om hun fikk tre kilo for den prestasjonen så tror jeg ikke vi stopper der. Sir Anton vant også med «halve» oppløpet sist. Fikk hele syv kilo for den seieren. Tror vi ennå ikke har sett bunnen. Skal det garderes utenom disse to så ta med Queen Of Antarktis og Sir Benjamin.

6 Amzaan – 2 Sir Anton – 8 Sir Benjamin. Outs: 3 Queen Of Antarktis

 

Løp 7. V65-6  V4-4  DD-2.  Sophies Love Handicap, 1100 Dirt

Kanskje det vanskeligste løpet i dag. Azure World er rask fra start og har dratt et bedre startspor enn sine konkurrenter. Går sjelden et dårlig løp. The Singing Butler starter lengst ut på vingen, men er rask og dønn ærlig. Vil igjen være med i toppen. The Prince avsluttet i overlydsfart sist, men er avhengig av å ikke få trafikkproblemer på oppløpet. Er mer en god nok til å vinne. Greycious Girl vinner snart løp igjen. Avslutter som The Prince raskest av alle.

7 Azure World – 12 The Singing Butler – 3 Greycious Girl. Outs: 9 The Prince

 

V65-1: 1-6

V65-2: 3-5-6-7

V65-3: 3-8

V65-4: 3-4-5-8

V65-5: 2-6

V65-6: 3-7-9-12.     = 512

 

V4-1:  3-8

V4-2:  Alle 9

V4-3:  2-6

V4-4:  3-4-5-7-8-9-12.    = 504